Të tjera detaje dalin në dritë nga vrasja e 57-vjeçarit Gëzim Saraçi, që u gjet pa shenja jete në kamionçinë.

Lidhur me krimin e rëndë në prangat e policisë ka përfunduar 31-vjeçari Mihal Thimjo i cili rrëfeu fillimisht në polici shkak për konfliktin u bënë ofendimet e Saraçit dhe madje ishte ai që e qëlloi i pari.

Dyshja njiheshin mes tyre pasi bënin kërkime floriri dhe sherri mes tyre dyshohet të ketë lindur pikërisht për këtë shkak.

Madje dyshohet se autori mund ta ketë fshehur floririn e gjetur dhe dyshime bien edhe mbi familjen nisur nga fakti që ai i lajmëroi.

Ata kërkonin flori në vende të ndryshme ndërsa nuk ngurroinin as të hapnin varret për këtë gjë.

Në dëshmitë e para Thimjo tha se u acarua me të pasi e quajti grek ndërsa në të vërtetë kjo ishte vetëm përpjekja e tij për të fshehur para policisë veprimtarinë e paligjshme me të cilën merreshin.

Gëzim Saraçi dhe Mihal Thimjo kishin njohje të vjetra me njëri-tjetrin dhe para vrasjes kishin konsumuar një drekë së bashku.Ata po udhëtoinin së bashku në makinë në momentin kur ka nisur konflikti verbal që përfundoi në tragjedi.

 

Other details come to light from the murder of 57-year-old Gëzim Saraçi, who was found without signs of life in the van.

Regarding the serious crime in the hands of the police, 31-year-old Mihal Thimjo ended up, who initially confessed to the police that the cause of the conflict was Saraçi’s insults and he was even the one who shot him first.

The couple knew each other after doing gold research and the quarrel between them is suspected to have arisen precisely because of this.

It is even suspected that the perpetrator may have hidden the found gold and doubts fall on the family based on the fact that he informed them.

They sought gold in various places and did not hesitate to open graves for it.

In the first testimonies, Thimjo said that he was angry with him for calling him a Greek, when in fact this was just his attempt to hide from the police the illegal activity they were dealing with.

Gëzim Saraçi and Mihal Thimjo had old acquaintances with each other and before the murder they had consumed a lunch together. They were traveling together in the car at the moment when the verbal conflict started which ended in tragedy.