Shtatë persona kanë humbur jetën në Rusi, pasi kanë pirë materie për dezinfektim nga COVID-19, ndërkohë që dy tjerë janë në gjendje kome.

Personat, të cilët ishin mbledhur të festonin, konsumuan dezinfektant në momentin që iu mbaroi alkooli. Ky veprim i papërgjegjshëm nga ana e tyre u bë shkaktar për tragjedinë.

Tre viktimat e para ishin 41-vjeç dhe dy burra të moshës 27 dhe 59. Gjashtë tjerë janë evakuuar me aeroplanin e spitalit, ku janë dërguar me urgjencë në qytetin kryesor të rajonin Jakutsk.

“Janë regjistruar nëntë raste të helmimit me materie dezinfektuese, ku shtatë prej

 

Seven people have lost their lives in Russia after drinking disinfectants from COVID-19, while two others are in a coma.

People who had gathered to celebrate consumed disinfectant as soon as they ran out of alcohol. This irresponsible action on their part became the cause of the tragedy.

The first three victims were 41-year-olds and two men aged 27 and 59. Six others were evacuated by hospital plane, where they were rushed to the main city of the Yakutsk region.

“Nine cases of poisoning with disinfectants have been registered, where seven of