Një grua 62 vjeçe me origjinë shqiptare ka rrëfyer momentet e tmerrshme që përjetoi me motrën e saj 9 vite më parë në Metaxourgio për shkak të barbarisë së grupit “Agimi i Artë”. Në një intervistë për ‘Live News’, tregoi se i ngarkuan me dru vetëm sepse rastësisht kaluan pranë tyre.

Me urdhër të shefit, anëtarët e grupit filluan të rrahin gratë duke i goditur me hekur, shkopinj, grushta e shkelma dhe i ofendonin për origjinën shqiptare.

Në pamundësi për të reaguar, dy gratë pranuan sulmin derisa anëtarët e Agimit të Artë u larguan, duke vjedhur çantat e tyre dhe duke i lënë në rrugë të mbuluara me gjak. Kalimtarët vrapuan për t’i ndihmuar, ndërsa njoftuan edhe policinë.

Menjëherë u arrestuan 5 persona, përfshirë 2 të mitur, ndërsa autorët e tjerë arritën të shpëtonin. Pak ditë më parë, Gjykata greke e shpalli Agimin e Artë një organizatë kriminale, dhe e dënoi veprimtarinë e saj.

Ky vendim historik nxiti reagime të shumta në Greqi, ku kishte dhjetëra grekë që dolën në rrugë duke përshëndetur vlerësimin teksa bërtisnin për drejtësi.

They hit them with an iron, the Albanian woman recounts the horror she experienced with her sister from “Golden Dawn”: They loaded us with wood and left us on the streets covered with blood

A 62-year-old woman of Albanian origin has recounted the terrible moments she experienced with her sister 9 years ago in Metaxourgio due to the barbarity of the group “Golden Dawn”. In an interview with ‘Live News’, he said that they loaded them with wood just because they happened to pass by them.

By order of the chief, the members of the group started beating the women by hitting them with iron, sticks, fists and kicks and insulting them for their Albanian origin.

Unable to react, the two women accepted the attack until Golden Dawn members left, stealing their bags and leaving them on the streets covered in blood. Passers-by rushed to their aid and alerted police.

Immediately 5 people were arrested, including 2 juveniles, while the other perpetrators managed to escape. A few days ago, the Greek court declared Golden Dawn a criminal organization, and condemned its activity.

This historic decision provoked numerous reactions in Greece, where there were dozens of Greeks who took to the streets saluting the assessment as they shouted for justice.