U nisën me kamion për në Angli, kapen shqiptarët, arrestohen vëllezërit që organizonin trafikun

Katër persona, mes tyre dy vëllezër shqiptarë, janë arrestuar nga Agjencia Kombëtare e Krimit në Ken me akuzën e trafikimit të emigrantëve drejt Britanisë së Madhe.

Oficerët e policisë bazuar në infiormacione të marra në rrugë operative i kishin vënë në përgjim dhe i kapën në momentin që po dorëzonin të katër emigrantët shqiptarë.

Shtetasit shqiptarë të moshës 20 dhe 35 vjeç, zbritën nga një kamion rreth orës 8 të mëngjesin të së premtes.

Ndërkohë vëllezërit shqiptarë Arben Çakiçi, 48 vjeç dhe Astrit Çakiçi, 37 vjeç, të cilët jetonin ilegalisht në Londrën lindore, akuzohen për lehtësimin e hyrjes ilegale në Mbretërinë e Bashkuar dhe posedimin e një arme zjarri.

Ndërsa drejtuesit e kamionit, Ionut Colibei, 34 vjeç dhe Valerica Prutearu, 41 vjeç, u akuzuan për lehtësimin e hyrjes së paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar.

Pritet që të katërt të arrestuarit të paraqiten përpara Gjykatës ditën e hënë.

Four people, including two Albanian brothers, have been arrested by the National Crime Agency in Ken on charges of trafficking migrants to the UK.

Police officers based on information received on the operational road had intercepted them and arrested them at the moment they were handing over the four Albanian emigrants.

Albanian citizens, aged 20 and 35, got out of a truck around 8 o’clock on Friday morning.

Meanwhile, Albanian brothers Arben Cakiçi, 48, and Astrit Çakiçi, 37, who lived illegally in East London, are accused of facilitating illegal entry into the UK and possessing a firearm.

Truck drivers Ionut Colibei, 34, and Valerica Prutearu, 41, were charged with facilitating illegal entry into the UK.

The four detainees are expected to appear in court on Monday.