Një tjetër rast me koronavirus është zbuluar në qytetin e Elbasanit duke e çuar në tre numrin e të prekurve, ndërsa burime bëjnë me dije se ai është një 60-vjeçar që që jeton në lahjen “Emin Matraxhiu”, pranë varrezave të Dëshmorëve.

60-vjeçari është nisur dje me urgjencë drejt spitalit Infektiv në Tiranë, për shkak se kishte temperaturë të lartë, dhe vështirësi me frymëmarrjen, ndërsa ka rezultuar pozitiv pasi ka bërë tamponin.

Ndërkohë që edhe bashkëshortja e tij ka pasur temperaturë të lartë, por testi i parë që ajo ka kryer ka rezultuar negativ, dhe për momentin po qendron në banesën e saj në Elbasan.

Në rast se temperatura do të vijojë, asaj pritet ti bëhet një test i dytë për të konfirmuar në rast se ka koronavirus. Edhe mjekët e kanë thënë se siguria e tamponëve shkon deri në 75% dhe prandaj duhet të bëhen dy të tillë në raste kur ka dyshime të forta.

Çifti nuk ka pasur histori udhëtimi me jashtë vendit, dhe jetojnë të vetëm pasi fëmijët i kanë jashtë shtetit. Ata dyshohet se e kanë marrë virusin brenda në qytet, kur kanë lëvizur për të kryer shërbimet e nevojshme.

Derimë tani në vendin tonë janë prekur 146 persona nga Covid 19, 23 prej të cilëve vetëm në 24 orët e fundit.

Ndërkohë që një lajm pozitiv është ai i shërimit të 17 pacientëve, të cilët kanë rezultuar negativ pasi u janë nënshtruar dy testeve, dhe do të qendrojnë për 14 ditë në kushtet e vetëkarantinimit në banesat e tyre.

Në spitalin Infektiv ndodhen të shtruar 72 persona, 3 prej të cilëve ndodhen në gjendje kritike për jetën. Siç edhe dihet tashmë 5 persona e kanë humbur luftën me koronavirusin dhe kanë ndërruar jetë që prej mbërritjes së pandemisë në vendin tonë.

Another case of coronavirus has been discovered in the town of Elbasan bringing to three the number of those affected, while sources suggest that he is a 60-year-old who lives in the “Emin Matraxhiu” bath near the Martyrs’ cemetery.

The 60-year-old was rushed to the Infectious Hospital in Tirana yesterday because of high fever and difficulty breathing, and has been positive after making the buffer.

While his wife had a high fever, but the first test she performed was negative, and is currently staying in her apartment in Elbasan.

If the temperature drops, she is expected to undergo a second test to confirm if she has coronavirus. Even doctors have said that the safety of tampons goes up to 75% and therefore two should be made in cases where there are strong doubts.

The couple has had no travel history abroad, and live alone after having children abroad. They allegedly got the virus inside the city when they moved to provide needed services.

To date, 146 people have been affected by Covid 19 in our country, 23 of them in the last 24 hours alone.

While the good news is that 17 patients have been cured, who have been negative after undergoing two tests, and will stay for 14 days in self-quarantine conditions in their homes.

The Infectious Diseases Hospital is home to 72 people, 3 of whom are in critical condition. As it is already known 5 people have lost the war with coronavirus and have died since the arrival of the pandemic in our country.