Arrestimi i tyre është bërë pranë Fakultetit, teksa i janë gjetur edhe një sasi prej 300 eurosh dhe 50.000 lekë, të cilat nga hetimet e kryera dyshohet se i kanë përfituar në mënyrë të kundërligjshme nga studentët, të cilat u sekuestruan në cilësinë e provës materiale.

Pedagogu i fakultetit të Shkencave Sociale në universitetin “Fan Noli”, Alket Dino 34 vjeç është arrestuar ditën e sotme pasi merrte para në këmbim të dhënies së provimeve. Në pranga ka rënë edhe Xhevi Dervishi 35 vjeç, i cili luante rolin e sekserit, ndërmjetësit mes studentëve dhe Dinos.

Arrestimi i tyre është bërë pranë Fakultetit, teksa i janë gjetur edhe një sasi prej 300 eurosh dhe 50.000 lekë, të cilat nga hetimet e kryera dyshohet se i kanë përfituar në mënyrë të kundërligjshme nga studentët, të cilat u sekuestruan në cilësinë e provës materiale.

Hetimet janë kryer nga Specialistët për Hetimin kundër Korrupsionit në Drejtorinë Vendore të Policisë Korçë, nën drejtimin e SPAK. Ndaj tyre rëndojnë akuzat veprat penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, “Korrupsioni aktiv” dhe “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm”.
Ajo që shihet nga postimet në rrjetet sociale jeta e tyre karakterizohet nga luksi.

Njoftimi i plotë i policisë
Specialistët për Hetimin kundër Korrupsionit në Drejtorinë Vendore të Policisë Korçë, nën drejtimin e SPAK, bënë arrestimin në flagrancë të shtetasve: A. D., 34 vjeç, banues në Korçë (me detyrë pedagog pranë Fakultetit të Shkencave të Natyrës dhe atyre Humane) dhe Xh. D., 35 vjeç (sekser) të dy banues në Korçë. Shtetasit e mësipërm, janë kapur në afërsi të këtij Fakulteti me një sasi prej 300 eurosh dhe 50.000 lekë, të cilat nga hetimet e kryera dyshohet se i kanë përfituar në mënyrë të kundërligjshme nga studentët, të cilat u sekuestruan në cilësinë e provës materiale. Materialet i kaluan Prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë për veprat penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, “Korrupsioni aktiv” dhe “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm”.

Në foto: Lart pedagogu Alket Dino dhe poshtë Xhevi Dervishi

Their arrest was made at the Faculty, as they were found in the amount of 300 euros and 50,000 lek, which from the investigations carried out are suspected to have benefited illegally from the students, which were seized as material evidence.

Alket Dino, a 34-year-old lecturer at the Faculty of Social Sciences at Fan Noli University, was arrested today after receiving money in exchange for taking exams. Xhevi Dervishi, 35, who played the role of realtor, mediator between students and Dino, has also been handcuffed.

Their arrest was made at the Faculty, as they were found in the amount of 300 euros and 50,000 lek, which from the investigations carried out are suspected to have benefited illegally from the students, which were seized as material evidence.

The investigations were conducted by the Anti-Corruption Investigation Specialists at the Korça Local Police Directorate, under the direction of the SPAK. They are charged with the criminal offenses “Passive corruption of persons exercising public functions”, “Active corruption” and “Exercising illegal influence”.
What is seen from the posts on social networks their lives are characterized by luxury.

Full police notification
Specialists for the Investigation against Corruption in the Local Police Directorate of Korça, under the direction of SPAK, made the arrest in flagrante delicto of the citizens: A. D., 34 years old, resident in Korça (acting lecturer at the Faculty of Natural and Human Sciences) and Xh. D., 35 years old (realtor) both residents of Korça. The above citizens were caught in the vicinity of this Faculty with an amount of 300 euros and 50,000 ALL, which from the investigations carried out are suspected to have illegally benefited from the students, which were seized as material evidence. The materials were handed over to the Special Prosecution Against Corruption and Organized Crime in Tirana for the criminal offenses “Passive corruption of persons exercising public functions”, “Active corruption” and “Exercising illegal influence”.