Tre persona janë arrestuar nga policia e Vlorës, pasi akuzohen se dhunuan dhe morën peng një 41-vjeçar.

Ngjarja ka ndodhur 3 ditë më parë në Himarë, por sot policia ka zbardhur rrethanat si ka ndodhur pengmarrja.

Ja njoftimi i plotë i policisë:

Himarë

E dhunuan fizikisht dhe i hoqën në mënyrë të padrejtë lirinë për disa orë 41-vjeçarit, Policia zbardh ngjarjen, identifikon dhe vë në pranga 3 autorët e dyshuar të ngjarjes.

Policia e Himarës, më datë 27.10.2020, ka marrë një njoftim se në lagjen nr. 1, Himarë, 3 shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, kishin marrë me forcë në mjetin tip “Opel”, shtetasin S. G., 41 vjeç, të cilin e kanë dhunuar fizikisht dhe më pas e kanë mbajtur jashtë vullnetin të tij.

Menjëherë, shërbimet e Policisë Himarë, në bashkëpunim me strukturat hetimore të DVP Vlorë, nën drejtimin e Prokurorisë kanë organizuar punën për zbardhjen e ngjarjes, gjetjen e personit, si dhe për identifikimin dhe arrestimin e autorëve.

Pas një pune profesionale dhe hetimore u bë e mundur zbardhja e ngjarjes, identifikimi i autorëve, si dhe gjetja e personit, i cili pasi ishte dhunuar dhe mbajtur disa orë peng, nuk kishte njoftuar Policinë, por ishte larguar në drejtim të Sarandës pa njoftuar as familjarët e tij.

Mbi bazën e provave të grumbulluara, shërbimet e Policisë Himarë, në bashkëpunim me forcën e posaçme “Shqiponja”, bënë të mundur kapjen dhe ndalimin e shtetasve:

N. M., 26 vjeç, A. M., 26 vjeç (vëllezër), dhe I. M., 26 vjeç, banues përkohësisht në Himarë.

Arrestimi i këtyre shtetasve u bë pasi në bashkëpunim me njëri-tjetrin, për shkak të mosmarrëveshjeve që kishin më parë, për motive të dobëta, kanë marrë me forcë në makinën e tyre, shtetasin S. G., të cilin e kanë dhunuar fizikisht e më pas e kanë braktisur në një zonë të pyllëzuar, 2 km në lindje të qytetit të Himarës. Pas disa orësh, shtetasi S. G. ka shkuar në banesën që kishte me qira në Himarë, është mjekuar dhe është larguar në drejtim të Sarandës, ku më pas është gjetur në fshatin në fshatin Mursi, Sarandë, duke punuar në punë sezonale.

Në cilësinë e provës materiale është sekuestruar mjeti tip “Opel” i përdorur nga tre të rinjtë.

Marerialet iu referuan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme.

Three people have been arrested by the Vlora police, after being accused of raping and taking hostage a 41-year-old man.

The incident happened 3 days ago in Himara, but today the police have clarified the circumstances of the hostage taking.

Here is the full police report:

Himare

The 41-year-old was physically abused and unjustly deprived of his liberty for several hours. Police uncover the event, identify and handcuff the 3 suspected perpetrators of the event.

Himara Police, on 27.10.2020, has received a notification that in the neighborhood no. 1, Himara, 3 citizens, in cooperation with each other, had taken by force in the vehicle type “Opel”, the citizen S. G., 41 years old, whom they physically raped and then kept out of his will.

Immediately, the Himara Police services, in cooperation with the investigative structures of DVP Vlora, under the direction of the Prosecution have organized the work to uncover the event, find the person, as well as to identify and arrest the perpetrators.

After a professional and investigative work, it became possible to uncover the event, identify the perpetrators, and find the person who, after being raped and held hostage for several hours, did not notify the Police, but left in the direction of Saranda without notifying either his family members.

Based on the evidence gathered, the Himara Police services, in cooperation with the special force “Eagle”, made possible the capture and detention of citizens:

N. M., 26 years old, A. M., 26 years old (brothers), and I. M., 26 years old, temporary resident in Himara.

The arrest of these citizens was made after in cooperation with each other, due to the disputes they had before, for weak motives, they forcibly took in their car, the citizen SG, whom they physically raped and then have abandoned in a wooded area, 2 km east of the city of Himara. After a few hours, the citizen S. G. went to the apartment he rented in Himara, was treated and left in the direction of Saranda, where he was later found in the village of Mursi, Saranda, working in seasonal work.

As material evidence was seized the vehicle type “Opel” used by the three young people.

The materials were referred to the Prosecution for further action.