Një ngjarje tragjike ndodhidy ditë më parë, ku një shqiptar i identifikuar si shtetasi Adriatik Treska, humbi jetën në Ekuador, pasi një grup personash të veshur si efektivë pólicie e ‘eliminuan’ atë në banesën e tij. Personat mashtruan rojet e sigurisë, duke u paraqitur si pólicë që kishin shkuar për kontroll dhe më pas qëlluan 6 herë mbi shqiptarin. Rreth një javë më parë, ai i kishte shpëtuar një tentative pengmarrjeje, raporton Shqiptarja.com, pasi rojet e Treskës kishin mundur të neutralizonin autorët. Ai ishte një emër i njohur për drejtësinë në vend, pasi ishte i përfshirë në një rrjet tregtimi ‘malli’.

 

Në vitin 2013 ai është hetuar për pastrim parash, ndërsa ‘eliminimi’ i tij dyshohet se ka lidhje me përplasjen mes grupeve rivale shqiptare që veprojnë në Ekuador. Nga pamjet e kamerave të sigurisë, autorët shihen se hyjnë brenda banesës së tij, ndërsa në momentin e ‘eliminimit’ prezente ka qenë edhe bashkëshortja e Treskës.

Autoritetet ekuadoriane deklaruan:

Të paktën shtatë persona morën pjesë në ngjarje: dy shoferë, dy që qëndruan në kutinë e rojeve dhe tre që hynë në shtëpi dhe ‘eliminuan’ të huajin, i cili ishte martuar me një grua ekuadoriane dhe mbante një ID kombëtare.

A tragic event happened two days ago, where an Albanian identified as an Adriatic citizen Treska, lost his life in Ecuador, after a group of people dressed as police officers ‘eliminated’ him in his apartment. The persons deceived the security guards, posing as police who had gone for control and then shot 6 times at the Albanian. About a week ago, he escaped a hostage-taking attempt, reports Shqiptarja.com, after Treska’s guards were able to neutralize the perpetrators. He was a household name for justice in the country, as he was involved in a ‘merchandise’ trading network.

In 2013 he was investigated for money laundering, while his ‘elimination’ is suspected to be related to the clash between rival Albanian groups operating in Ecuador. From the images of the security cameras, the perpetrators are seen entering inside his apartment, while at the moment of ‘elimination’ Treska’s wife was also present.

The Ecuadorian authorities stated:

At least seven people took part in the event: two drivers, two who stayed in the guard box and three who entered the house and ‘eliminated’ the foreigner, who was married to an Ecuadorian woman and held a national ID.