Një grup ‘tregtarësh malli’ mbajti të mbyllur dhe të lidhur me zinxhirë dy burra me origjinë shqiptare në një zonë të fshehur urbane në Náquera Valencia. Lajmi u bë me dije nga njëri prej tyre, i cili arriti të lirohej të shtunën e kaluar pas katër ditësh rrëmbimi. Banda i akuzoi ata se kishin vjedhur një sasi të madhe ‘malli’ që ata e rritën dhe e fshehën në vendin ku mbaheshin. Sipas gazetës spanjolle El Mundo, njëri nga burrat arriti të thyejë zinxhirët me të cilët ishte lidhur dhe u arratis për të kërkuar ndihmë.

Një fqinj e gjeti atë të lënduar dhe njoftoi forcat e sigurisë. Garda Civile dhe autoritetet morën në pyetje burrin, i cili i paralajmëroi ata se shoku i tij ishte ende peng dhe i çoi në vendin ku ai ishte. Në këqyrjen e ambienteve u gjet ‘mall’ si dhe enë për kultivimin e tij. Të dy të lëshuarit janë marrë në pyetje për të përcaktuar marrëdhëniet e tyre me grupin e ‘mallit’.

Burimi: elmundo.es|joq.al

A group of ‘merchants’ kept two men of Albanian origin locked and chained in a hidden urban area in Náquera Valencia. The news came from one of them, who managed to be released last Saturday after four days of abduction. The gang accused them of stealing a large amount of ‘merchandise’ which they grew up and hid in the place where they were being held. According to the Spanish newspaper El Mundo, one of the men managed to break the chains with which he was tied and fled to seek help.

A neighbor found him injured and alerted security forces. The Civil Guard and authorities interrogated the man, who warned them that his friend was still hostage and took them to the place where he was. During the inspection of the premises, ‘goods’ were found, as well as containers for its cultivation. Both released have been questioned to determine their relationship with the ‘goods’ group.