Dy burra, të dy me origjinë shqiptare, përfunduan jashtë rrugës në rreth rrotullimin midis Francesca dhe Usciana në Ponticelli di Santa Maria a Monte.

Njëri prej të dyve, pasagjeri, po filmonte udhëtimin nga Montecalvoli në Ponticelli me celularin e tij.

Muzika e lartë dhe gjestet e vetëkënaqësisë së dukshme midis dy miqve, si dhe lagështia në rrugë për shkak të shitur, bëri që makina me shpejtësi të lartë të dilte jashtë rruge, duke u përplasur në një dyqan që shiste bukë. Makina u ndalua nga kangjellat anësore të trotuarit, ndërsa një mur i vogël u shkatërrua.

Të dy burrat të plagosur u transportuan në spital, fatmirësisht jashtë rrezikut për jetën.

Karabinierët e stacionit Santa Maria a Monte po kryejnë hetime për të verifikuar nëse janë kryer krime dhe shkelje të kodit rrugor. Dy shqiptarët, të dy të martuar dhe me fëmijë, jetojnë në komunën e Santa Maria a Monte dhe nuk kanë asnjë precedent.

Two men, both of Albanian origin, ended up off the road in the roundabout between Francesca and Usciana at Ponticelli di Santa Maria a Monte.

One of the two, the passenger, was filming the trip from Montecalvoli to Ponticelli with his mobile phone.

The loud music and gestures of apparent complacency between the two friends, as well as the humidity on the street due to the sale, caused the high-speed car to go off the road, crashing into a shop selling bread. The car was stopped by sidewalk railings while a small wall was destroyed.

The two injured men were transported to the hospital, thankfully out of danger for life.

Carabinieri at Santa Maria a Monte station are conducting investigations to verify whether crimes and traffic code violations have been committed. The two Albanians, both married and with children, live in the municipality of Santa Maria a Monte and have no precedent.