Tragjike në Gramsh. Po luanin me granatë, por ajo u plas në duar, humb jetën një 6-vjeçar, plagoset rëndë një 5-vjeçar.

Ngjarja ndodhi në fshatin Siman.

Fëmijët A. Lleshi 6 vjeç dhe A. Leka 5 vjeç ishin duke luajtur në oborrin e banesës së shtetasit R. Lleshi me një granatë të vjetër që e kanë gjetur diku në një gardh. Fëmijët e kanë hedhur dhe përplasur “lodrën” e rrezikshme, por në një çast ajo ka shpërthyer.

Për pasojë 6-vjeçari ka ndërruar jetë gjatë rrugës për në spitalin e Gramshit, ndërsa 5-vjeçari ndodhet nën kujdesin e mjekëve, por ka pësuar plagë të ndryshme në trup.

Grupi hetimor ndodhet në vendngjarje dhe po punon për dokumentimin e plotë të rrethanave të ngjarjes.
Komunikata e policisë:

Gramsh/ Informacion paraprak Në fshatin Siman, Gramsh, dy fëmijë, A.Ll., rreth 6 vjeç dhe A.a., rreth 5 vjeç , në oborrin e banesës së shtetasit R. L, duke luajtur me një granatë të vjetër, ka shpërthyer dhe si pasojë janë plagosur të dy fëmijët e mitur. Fëmija A.Ll., ka ndërruar jetë rrugës për në Spital, ndërsa shtetasi A.L., ndodhet nën kujdesin e mjekëve. Grupi hetimor ndodhet në vendngjarje dhe po punon për dokumentimin e plotë të rrethanave të ngjarjes.

Tragic in Gramsh. They were playing with a grenade, but it exploded in the hands, a 6-year-old lost his life, a 5-year-old was seriously injured.

The incident took place in the village of Siman.

Children A. Lleshi 6 years old and A. Leka 5 years old were playing in the yard of the apartment of the citizen R. Lleshi with an old grenade that they found somewhere in a fence. The children threw and slammed the dangerous “toy”, but in an instant it exploded.

As a result, the 6-year-old died on the way to the Gramsh hospital, while the 5-year-old is under the care of doctors, but suffered various wounds on the body.

The investigative team is at the scene and is working to fully document the circumstances of the event.
Police statement:

Gramsh / Preliminary information In the village of Siman, Gramsh, two children, A.Ll., about 6 years old and Aa, about 5 years old, in the yard of the apartment of the citizen R. L, playing with an old grenade, exploded and as as a result both minor children were injured. The child A.Ll., died on the way to the Hospital, while the citizen A.L., is under the care of doctors. The investigative team is at the scene and is working to fully document the circumstances of the event.