U helmuan nga kërpudhat, detaje nga vdekja e 3 personave në Gjirin e

Një tragjedi e vërtetë ka ndodhur dje në Durrës. 3 anëtarët e një familje nga Gjilani i Kosovës kanë humbur jetën.

Ata janë helmuar nga kërpudhat, të cilat i kishin mbledhur vetë dhe po i konsumonin në banesën e tyre në Gjirin e Lalzit në Durrës

Lidhur me ketë ngjarje janë vënë në hetim dhe 2 mjekë të qendrës Shëndetësore Manëz, pasi akuzohen se nuk kanë dhënë mjekimin e duhur.

“Specialistët për Hetimin e Krimeve në Stacionin e Policisë Manëz, kanë proceduar penalisht për veprën penale ‘Mjekim i pakujdesshëm’, shtetasit Sh. B., 54 vjeç dhe J. K., 60 vjeç, banues në Durrës, me detyrë mjek në qendrën shëndetësore Manëz, pasi si pasojë e përkeqësimit të shëndetit kanë ndërruar jetë shtetasit kosovarë E. H., 78 vjeçe, A. H., 56 vjeç dhe F. H., 57 vjeçe ( familjarë), të cilët nga hetimet paraprake dyshohet se këta shtetas kanë mbledhur kërpudha dhe pasi i kanë konsumuar në banesën e tyre në Gjirin e Lalzit janë helmuar”, njoftoi policia.

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri ka shprehur ngushëllimet e tij familjes Haliti si dhe bëri apeli që të zbardhet rasti sa më parë nga autoritetet e Republikës së Shqipërisë.

They were poisoned by the fungus, details from the death of 3 people in the Gulf of

A real tragedy happened yesterday in Durrës. 3 members of a family from Gjilan, Kosovo lost their lives.

They were poisoned by mushrooms, which they had collected themselves and were consuming in their apartment in Lalzi Bay in Durrës

Regarding this event, 2 doctors of Manëz Health Center have been put under investigation, as they are accused of not giving the proper treatment.

“Specialists for the Investigation of Crimes at the Manez Police Station, have prosecuted for the criminal offense ‘Negligent treatment’, citizens Sh. B., 54 years old and JK, 60 years old, resident in Durrës, on duty at the health center Manez, as a result of deteriorating health, Kosovar citizens EH, 78 years old, AH, 56 years old and FH, 57 years old (family members) passed away, who from the preliminary investigations are suspected that these citizens have collected mushrooms and after consuming them in the apartment of “they were poisoned in Lalzi Bay”, announced the police.

The Mayor of Gjilan, Lutfi Haziri has expressed his condolences to the Haliti family and appealed for the case to be clarified as soon as possible by the authorities of the Republic of Albania.