Vlora është tronditur sërish nga vrasjet e tipit mafioz. Pak pas mesnate një atentat është bërë ndaj shtetasit Shkëlzen Velaj rreth 43 vjeç.

Ngjarja e rëndë ka ndodhur në lagjen lagjen “24 Maji” në qytetin e Vlorës ku Velaj është qëlluar me breshëri kallashnikovi në hyrje të shtëpisë së tij në katin e pestë të një pallati.

Nga plagët e marra, Shkëlzen Velaj ka ndërruar jetë në Spitalin Rajonal Vlorë. Ndërkohë gjatë krehjes së zonës nga policia, në afërsi të fshatit Risili, është konstatuar duke u djegur një automjet i braktisur, i cili paraprakisht dyshohet se mund të jetë i autorit/ve të ngjarjes. Policia vazhdon krehjen e zonës dhe grupi hetimor në bashkëpunim me Prokurorinë po punojnë për identifikimin dhe kapjen e autorëve të ngjarjes.

Ardi Velaj, vëllai i Shkëzen Velaj

Si ndodhi ngjarja?

43 vjeçari Shkëlzen Velaj ka qenë duke hyrë për në shtëpi, kur ka vënë re se pranë pallatit ka qenë duke u ndjekur nga një makinë e dyshimtë. Velaj e ka lënë makinën e tij ndezur dhe ka ikur me vrap për tu futur në banesë, në katin e 5 të pallatit kur ka qenë duke hapur derën atentatori ka lëshuar breshëri plumbash në drejtim të tij.

Plumbat në drejtim të 43-vjeçarit kanë qenë nga një distancë e afërt. Në trupin e Velaj është lëshuar një karikatore automatiku, të cilat e kanë kushtuar jetën 43 vjeçarit.

Kush është Shkëlzen Velaj që mbeti viktimë e këtij atentati?

Shkëlzeni është vēllai i Ardi Velaj një prej viktimave të ngjarjes së ndodhur në 7 prill të vitit 2015, kur pas një sherri në kazino mbetën të vrarë shtetasit Albi Limaj, Haki Rakipi dhe Ardi Velaj, e njohur ndryshe edhe si “Masakra e Çoles.

Policia arrestoi atëherë si autorë të masakrës Aleksandër Llanaj, Ani Begaj dhe Bertil Aliaj. Gjatë seancave të gjata, u dënua me burgim të përjetshëm Aleksandër Llanaj, ndërsa Ani Begaj dhe Bertil Aliaj u dënuan me nga 35 vjet burg në mungesë. Ashtu siç pritej, ato vrasje ndezën një seri atentatesh për hakmarrje. Policia dyshon se një nga fiset e përfshira në ngjarje ka marrë hak ndaj Erven Hysenit, ish-pronar i një televizioni lokal në Vlorë. Ai u qëllua për vdekje më 24 maj të vitit 2017.

Aleksandër Llanaj, Bertil Aliaj dhe Ani Bega dhe tre viktimat, poshtë

Plumbat e atentatit kanë vrarë edhe Roland Saliun, drejtuesi lokal i OSHEE-së. Pas 5 muajsh, hakmarrja do të vijonte në rrugën “Transballkanike”. Më 1 tetor të vitit 2017 janë plagosur Ferdinand Llanaj, së bashku me Dritan Begaj, ndërsa u plagos edhe një i mitur. Policia, në këtë rast gjeti vetëm automjetin e djegur të autorëve.

Më 14 janar të vitit 2019 ndodhi plagosja e Mikel Mehmetaj. Ai njihej për lidhje me fisin Llanaj. Sërish policia gjeti vetëm një automjet të djegur. Atentati i fundit në Vlorë, sërish sipas burimeve nga policia, dyshohet se ka lidhje me serinë e vrasjeve. Arjan Hasani dhe Orest Rexho u vranë, ndërsa miku i tyre, Armando Sulejmani, i njohur me emrin “Çipuri” u plagos rëndë. Ky i fundit u ndalua ndërsa ishte në kërkim nga policia, pasi dyshohet si një prej organizatorëve dhe pjesëmarrësve të sulmit të armatosur në tetor të vitit 2017, ku mbetën të plagosur Ferdinand Llanaj, djali i tij i mitur, dhe i afërmi i tij Dritan Begaj. Por “Çipurin”, që s’e gjeti dot policia, e gjetën kundërshtarët e tij.

Njoftimi i plotë i policisë:

Vlorë/Informacion paraprak.

Rreth orës 23:55, në lagjen “24 Maji”, në rrethana ende të paqarta është qëlluar me armë zjarri shtetasi Sh. V., rreth 35 vjeç, i cili ka humbur jetën në Spitalin Rajonal Vlorë si pasojë e plagëve të marra.

Gjatë krehjes së zonës, në afërsi të fshatit Risili, nga shërbimet e Policisë është konstatuar duke u djegur një automjet i braktisur , i cili paraprakisht dyshohet se mund të jetë i autorit/ve të ngjarjes.

Vijon krehja e zonës nga shërbimet e DVP Vlorë, për kapjen e autorit/ve. Grupi hetimor, në bashkëpunim me Prokurorinë, po punon për identifikimin e autorëve dhe sqarimin e rrethanave të ngjarjes.

 

Vlora is shocked again by the mafia-type killings. Shortly after midnight, an assassination attempt was made on the citizen Shkëlzen Velaj, about 43 years old.

The serious incident took place in the neighborhood “24 Maji” in the city of Vlora where Velaj was shot with a Kalashnikov at the entrance of his house on the fifth floor of a building.

From the wounds received, Shkëlzen Velaj passed away in the Vlora Regional Hospital. Meanwhile, during the combing of the area by the police, near the village of Risili, it was found that an abandoned vehicle was burning, which was previously suspected to be the author / s of the event. Police continue to comb the area and the investigative group in cooperation with the Prosecution are working to identify and apprehend the perpetrators of the event.

How did the event happen?

43-year-old Shkëlzen Velaj was entering the house, when he noticed that he was being chased by a suspicious car near the palace. Velaj left his car running and ran to enter the apartment, on the 5th floor of the building when he was opening the door, the assassin fired bullets in his direction.

The bullets in the direction of the 43-year-old were from a close distance. An automatic cartoon was released on Velaj’s body, which cost the 43-year-old his life.

Who is Shkëlzen Velaj who remained a victim of this assassination?

Shkëlzeni is the brother of Ardi Velaj, one of the victims of the event that took place on April 7, 2015, when after a quarrel in the casino, citizens Albi Limaj, Haki Rakipi and Ardi Velaj, otherwise known as “Çole Massacre” were killed.

Police then arrested Aleksandër Llanaj, Ani Begaj and Bertil Aliaj as perpetrators of the massacre. During the long hearings, Aleksandër Llanaj was sentenced to life imprisonment, while Ani Begaj and Bertil Aliaj were sentenced to 35 years in prison each in absentia. As expected, those killings sparked a series of retaliatory assassinations. Police suspect that one of the tribes involved in the event has taken revenge on Erven Hyseni, former owner of a local television station in Vlora. He was shot dead on May 24, 2017.

Assassination bullets also killed Roland Saliu, the local head of OSHEE. After 5 months, revenge would continue on the “Trans-Balkan” road. On October 1, 2017, Ferdinand Llanaj was injured, together with Dritan Begaj, while a minor was also injured. Police, in this case found only the burnt vehicle of the perpetrators.

On January 14, 2019, Mikel Mehmetaj was injured. He was known for his connection to the Llanaj tribe. Again the police found only one burnt vehicle. The latest assassination attempt in Vlora, again according to police sources, is suspected to be related to the series of murders. Arjan Hasani and Orest Rexho were killed, while their friend, Armando Sulejmani, known as “Çipuri” was seriously injured. The latter was detained while wanted by the police, as he is suspected as one of the organizers and participants of the armed attack in October 2017, where Ferdinand Llanaj, his minor son, and his relative Dritan Begaj were injured. . But “Çipurin”, who could not be found by the police, was found by his opponents.

Full police report:

Vlora / Preliminary information.

At around 23:55, in the “24 Maji” neighborhood, in still unclear circumstances, the citizen Sh. V., about 35 years old, who lost his life in the Vlora Regional Hospital as a result of his injuries.

While combing the area, near the village of Risili, the Police services found an abandoned vehicle burning, which was previously suspected to be the perpetrator / s of the event.

The combing of the area by the services of DVP Vlora continues, to catch the author / s. The investigative group, in cooperation with the Prosecution, is working to identify the perpetrators and clarify the circumstances of the event.