Detaje të rëndë janë zbuluar nga vrasja e ndodhur në Indianapolis. Ish-punonjësi që qëlloi dhe vrau tetë persona në një strukturë të FedEx në Indianapolis u intervistua nga agjentët e FBI vitin e kaluar, pasi nëna e tij thirri policinë për të thënë se djali i saj mund të kryente “vetëvrasje. Ndërkohë së fundmi hetuesit kërkuan për një motiv për të shtënat e fundit masive për të tronditur SH.B.A.

Autoritetet zbuluan emrat e viktimave të Premten vonë. Katër prej tyre ishin anëtarë të komunitetit Sik të Indianapolis – një goditje tjetër për komunitetin aziatiko-amerikan që vjen një muaj pasi gjashtë njerëz me origjinë aziatike u vranë në një sulm me armë në zonën e Atlantës dhe mes sulmeve të vazhdueshme kundër aziatiko-amerikanëve mes pandemisë së koronavirusit.

Brandon Scott Hole
Zyra e Marion County Coroner identifikoi të vdekurit si Matthew R Alexander, 32; Samaria Blackwell, 19; Amarjeet Johal, 66 vjeç; Jaswinder Kaur, 64 vjeç; Jaswinder Singh, 68; Amarjit Sekhon, 48 vjeç; Karlie Smith, 19; dhe John Weisert, 74 vjeç.

Vrasësi u identifikua si Brandon Scott Hole nga Indianapolis, tha Zëvendës Shefi i Policisë Craig McCartt në një konferencë shtypi. Hetuesit kontrolluan një shtëpi në Indianapolis të lidhur me Hole dhe sekuestruan prova, duke përfshirë kompjutera dhe media të tjera elektronike, tha McCartt

Serious details have been revealed from the murder that took place in Indianapolis. The former employee who shot and killed eight people at a FedEx facility in Indianapolis was interviewed by FBI agents last year after his mother called police to say her son could have committed “suicide.” Meanwhile investigators recently searched for a motive for the recent mass shootings to shock the U.S.

Authorities revealed the names of the victims late Friday. Four of them were members of the Sikh community in Indianapolis – another blow to the Asian-American community that comes a month after six people of Asian descent were killed in a gun attack in the Atlanta area and amid ongoing attacks against Asian-Americans between coronavirus pandemic.

Brandon Scott Hole
The Marion County Coroner’s office identified the dead as Matthew R Alexander, 32; Samaria Blackwell, 19; Amarjeet Johal, 66; Jaswinder Kaur, 64; Jaswinder Singh, 68; Amarjit Sekhon, 48; Karlie Smith, 19; and John Weisert, 74.

The killer was identified as Brandon Scott Hole from Indianapolis, Deputy Chief of Police Craig McCartt said at a news conference. Investigators searched a Hole-linked Indianapolis home and seized evidence, including computers and other electronic media, McCartt said.