Mediat greke kanë identifikuar shqiptarin e vrarë dhe në sheshin “Agios Sostis”. Ai është 54-vjeçari Edmond Llangozi. Të plagosur me armë zjarri mbetën dy djemtë e tij, Anxhelo dhe Mihal Llangozi.

Këto emra i janë përcjellë sot edhe policisë shqiptare të cilës i është kërkuar edhe informacion lidhur me aktivitetin që ata mund të kenë pasur në territorin tonë. Autoritet greke kanë deklaruar se nëse nuk do të vraponin që të fshiheshin, numri i viktimave do të ishte më i lartë.

Fillimisht autori ka qëlluar në ajër, ndërsa më pas ka pasur në fokus familjen Llangozi. E plagosur mbeti edhe kamarierja e lokalit ku ndodheshin, Xhorxhina Kosa, gjithashtu shqiptare.

Autoritet greke po hetojnë arsyet pse të gjithë anëtarët e familjes ishin në lokal, ndërsa dyshohet se mund të ketë pasur një konflikt verbal para vrasjes.

Autori i krimit, i cili kishte mosmarrëveshje financiare me dy djemtë e plagosur rëndë të viktimës, të moshës 28 dhe 22-vjeçare, shkoi për të kërkuar kthimin e parave, të cilat dyshohen se mund të kenë ardhur nga aktivitete të paligjshme.

Të dy vëllezërit nuk pranuan t’i jepnin paratë, dhe për shkak të kësaj filloi grindja. Në ato momente, babai i dy fëmijëve, duke parë që djemtë e tij po grindeshin, vrapoi për t’i ndihmuar. Menjëherë autori ka nxjerr armën dhe ka qëlluar në drejtim të tyre. Ky i fundit është identifikuar dhe shpallur në kërkim.

Greek media have identified the killed Albanian in the square “Agios Sostis”. He is 54-year-old Edmond Llangozi. His two sons, Angelo and Mihal Llangozi, were wounded with firearms.

These names were forwarded today to the Albanian police, who were also asked for information regarding the activity they may have had in our territory. Greek authorities have stated that if they did not run to hide, the death toll would be higher.

Initially, the perpetrator shot in the air, and then focused on the Llangozi family. The waitress of the bar where they were, Xhorxhina Kosa, also Albanian, was also injured.

Greek authorities are investigating the reasons why all family members were in the bar, while it is suspected that there may have been a verbal conflict before the murder.

The perpetrator, who had a financial dispute with the victim’s two seriously injured sons, aged 28 and 22, went to demand the return of the money, which is suspected to have come from illegal activities.

The two brothers refused to give him the money, and a quarrel ensued. In those moments, the father of two, seeing that his sons were arguing, ran to help them. The perpetrator immediately pulled out his weapon and fired at them. The latter has been identified and declared wanted.