Së shpejti, tregu i automobilëve luksozë mund të ketë një makinë të projektuar nga një kompani shqiptare. Kompania “Arrera Automobili”, në pronësi të një shqiptari planifikon të fusë në prodhim super veturën të quajtur Illyrian Pure Sport, e cila pritet të ketë një motor të madh me një fuqi prej 840 kuaj fuqi.

“Pure Sport është dizajnuar nga i njëjti dizajner që ka dizajnuar Porsche 9RE, pikërisht Qendrim Thaçi. Tani, përmes kompanisë së tij Arrera Automobili, Thaçi dëshiron ta bëjë Pure Sport makinën e parë shqiptare”, tha Arrera Automobili në një postim në Facebook.

Sipas “Forbes.it“, 28-vjeçari Thaçi ka lindur në Kosovë dhe tani jeton në Gjermani.

Ai ka hartuar idenë e tij për një pasardhës të Porsche 918 Spyder.

Në një intervistë me portalin automobilistik Motor1, Thaçi zbuloi se ai tashmë ka mbledhur një ekip inxhinierësh dhe dizajnerësh.

Supermakina e re Illyrian Pure Sport do të mundësohet nga një motor 6.2 litërsh LT2 V8, me një fuqi 840 kuaj.

Shpejtësia maksimale pritet të arrijë në 375 kilometra në orë.

Arrera Automobili ndjek një startup tjetër nga rajoni, Rimac Automobile të Kroacisë, një prodhues i hiper makinave elektrike që ka tërhequr vëmendjen e prodhuesve të makinave sportive luksoze që po kërkojnë të përshtaten me të ardhmen elektrike të industrisë.


Soon, the luxury car market may have a car designed by an Albanian company. The company “Arrera Automobili”, owned by an Albanian, plans to put into production the super car called Illyrian Pure Sport, which is expected to have a large engine with a power of 840 horsepower.

“Pure Sport was designed by the same designer who designed the Porsche 9RE, exactly Qendrim Thaçi. Now, through his company Arrera Automobili, Thaçi wants to make Pure Sport the first Albanian car “, said Arrera Automobili in a Facebook post.

According to “Forbes.it”, 28-year-old Thaçi was born in Kosovo and now lives in Germany.

He has devised his idea for a successor to the Porsche 918 Spyder.

In an interview with the automotive portal Motor1, Thaçi revealed that he has already assembled a team of engineers and designers.

The new Illyrian Pure Sport supercar will be powered by a 6.2-liter LT2 V8 engine with 840 horsepower.

Top speed is expected to reach 375 kilometers per hour.

Arrera Automobile follows another startup from the region, Croatia’s Rimac Automobile, a hyper-electric carmaker that has caught the attention of luxury sports car makers seeking to adapt to the industry’s electric future.