Qarku i Dibrës është zona ku numri i të infektuarëve me Covid është më i ulët. Dibra është e fundit në renditje, por megjithatë numri i rasteve ka ardhur duke u rritur. Nga tamponët e dërguar për analizë në ISSH kanë rezultuar në Mat vetëm në 2 ditët e fundit 13 raste pozitive me Covid-19. Burime pranë NJVKSH Mat bëjnë të ditur se rastet janë në institucione arsimore, shëndetësore e polici.

Qarku Dibër në hartën e publikuar nga Ministria e Shëndetësisë është me ngjyrë të verdhë për shkak të numrit të rasteve aktive që ka për momentin. Ndërkohë po 13 taste janë shënuar këtë të hënë në të gjithë Qarkun Dibër. 6 raste në Mat, 5 në Dibër dhe 2 raste në Bulqizë.

Aktualisht numri i të infektuarve aktiv në të gjithë Qarkun Dibër është 127 persona.

Dibra County is the area where the number of people infected with Covid is lower. Dibra is last in the ranking, but nevertheless the number of cases has been increasing. From the tampons sent for analysis to ISSH have resulted in Mat only in the last 2 days 13 positive cases with Covid-19. Sources close to the CHU Mat inform that the cases are in educational, health and police institutions.

Dibër region in the map published by the Ministry of Health is yellow due to the number of active cases at the moment. Meanwhile, 13 flavors have been recorded this Monday throughout the Dibër Region. 6 cases in Mat, 5 in Dibër and 2 cases in Bulqiza.

Currently the number of active infected in the whole Dibër Region is 127 people.