Dy mjekë të klinikës private “Kristi” në Korçë janë proceduar penalisht pasi dyshohet se nuk kanë respektuar protokollet mjekësore gjatë trajtimit të një paciente.

Pacientja 39-vjeçare, Xhensila Duka ditën e djeshme (19 shtator) ka ndërruar jetë rreth orës 16:30. Ajo kishte shkuar në klinikën private për të kryer kontroll shëndetësor ku pas anestezisë nuk u ngrit më.

Si pasojë, policia ka proceduar penalisht mjekun Ilir Bibolli, 62 vjeç dhe Marinela Postol infermiere 39 vjeçe, banues në Korçë.

Në lidhje me këtë rast, po priten rezultatet e autopsisë ligjore.

Materialet për hetime të mëtejshme i kaluan Prokurorisë Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Korçë për veprën penale “Neglizhenca në trajtimin mjekësor”.

Two doctors of the private clinic “Kristi” in Korça have been prosecuted because it is suspected that they did not respect the medical protocols during the treatment of a patient.

The 39-year-old patient, Xhensila Duka passed away yesterday (September 19) at around 16:30. She had gone to the private clinic to perform a health check where after anesthesia she did not get up anymore.

As a result, the police prosecuted the doctor Ilir Bibolli, 62 years old and Marinela Postol, a 39-year-old nurse, resident in Korça.

In connection with this case, the results of the legal autopsy are awaited.

The materials for further investigation were passed to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance Korça for the criminal offense “Negligence in medical treatment”.