Mësohen detaje të reja nga tentativa e grabitjes me pasojë plagosjen e dyfishtë të familjarëve në banesën e shtetasit Baki Guga në Karpen të Kavajës.

Autorët që kanë hyrë me dhunë në banesë kanë qenë tre, dhe pasi u pikasën nga ana e familjarëve, kanë lënduar 2 prej tyre, përshirë dhe një fëmijë 13-vjeçar dhe janë larguar me shpejtësi prej aty.

Policia tregohet tepër e rezervuar në dhënien e informacioneve, ndërkohë që familjarët nuk shprehen të gatshëm që të flasin për mediat. Banesa është disa katëshe dhe e pajisur me kamera sigurie, por pavarësisht kësaj, policia ende nuk ka rënë në gjurmët e autorëve, që janë larguar në drejtim të paditur.

Banorët e Karpernit shprehen të shqetësuar dhe mjaft të pasigurt pas ngjarjes, pasi sipas tyre grabitësit kanë hyrë në një shtëpi, për të cilën e dinin fare mirë që ishte e banuar dhe e pajisur me kamera.

Fatmirësisht gruaja dhe i mituri që kanë mbëtur të lënduar pas ngjarjes ndodhen jashtë rrezikut për jetën dhe në gjendje të mirë shëndetësore në spital.

Njoftimi i policisë:

Më datë 05.02.2021, rreth orës 20:00, në fshatin Karpen, në Kavajë dyshohet se tre persona ende të paidentifikuar kanë tentuar të vjedhin në banesën e shtetasit B. G., 70 vjeç, por janë diktuar dhe kanë hasur në rezistencën e familjarëve, ku për pasojë është lënduar shtetasi A. G, 13 vjeç dhe shtetasja R. G., 47 vjeçe, të cilët ndodhen në spital, jashtë rrezikut për jetën.

Autorët nuk ka mundur të realizojnë vjedhjen dhe janë larguar me shpejtēsi.

Shërbimet e policisë me marrjen e njoftimit kanë shkuar menjëherë në vendngjarje dhe vijon me sherbimet e shtuara krehja e zonës për kapjen e autorëve.

Grupi hetimor nën drejtimin e Prokurorisë vijon punën për sigurimin e çdo prove që do ti shërbejnë zbardhjes së ngjarjes.

New details are learned from the attempted robbery resulting in the double injury of family members in the apartment of Baki Guga in Karpen, Kavaja.

There were three perpetrators who forcibly entered the apartment, and after being spotted by family members, they injured 2 of them, including a 13-year-old child, and quickly left.

The police are very reticent in providing information, while the family members are not ready to talk to the media. The apartment is several storeys high and equipped with security cameras, but despite this, the police have not yet tracked down the perpetrators, who have fled in an unknown direction.

Residents of Karpern express concern and quite insecure after the event, as according to them the robbers entered a house, which they knew very well was inhabited and equipped with cameras.

Fortunately, the woman and the minor who were injured after the event are out of danger for life and in good health in the hospital.

Police notification:

On 05.02.2021, around 20:00, in the village of Karpen, in Kavaja, it is suspected that three still unidentified persons attempted to steal in the apartment of the citizen BG, 70 years old, but were dictated and encountered resistance from family members, where as a result, citizen A. G, 13 years old and citizen RG, 47 years old, who are in the hospital, out of danger for life, were injured.

The perpetrators could not carry out the theft and left quickly.

Upon receiving the notification, the police services immediately went to the scene and the combing of the area to catch the perpetrators continues with the increased services.

The investigative group under the direction of the Prosecution continues to work to provide any evidence that will serve to clarify the event.