Kreu i grupit parlamentar të PS-së, Taulant Balla ka shpërndarë statusin e sekretarit amerikan të Shtetit, Mike Pompeo në lidhje me Forumin Ballkanik kundër Anti-Semitizmit.

Në mesazhin në Tëitter të Pompeos, Balla thotë se ruajtja e hebrenjve nga tmerret e nazizmit ishte çështje nderi kombëtar duke theksuar se pikërisht kjo do të thotë të jesh shqiptar.

“Faleminderit Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo për mesazhin tuaj në Forumin Ballkanik kundër Anti-Semitizmit. Ruajtja e hebrenjve nga tmerret e nazizmit nuk ishte thjesht një akt i jashtëzakonshëm heroizmi gjatë Luftës së Dytë Botërore, por një çështje e nderit kombëtar, duke qëndruar në këmbë për atë që do të thotë të jesh shqiptar!”, shkroi Balla.

Ndërsa sekretari amerikan Mike Pompeo e cilësoi Forumin Ballkanik kundër Anti-Semitizmit si një mundësi të rëndësishme për homazh ndaj trashëgimisë së Shqipërisë për lirinë dhe harmoninë fetare.

“Krenar që mora pjesë virtualisht në Forumin e Ballkanit 2020 Kundër Anti-Semitizmit në Shqipëri. Një mundësi e rëndësishme për të nderuar trashëgiminë e Shqipërisë të lirisë dhe harmonisë fetare dhe përpjekjeve të rajonit të Ballkanit për të luftuar antisemitizmin. Të gjithë kemi pjesë në këtë përgjegjësi”, shkroi Pompeo.

The head of the SP parliamentary group, Taulant Balla, has distributed the status of US Secretary of State, Mike Pompeo, in connection with the Balkan Forum against Anti-Semitism.

In Pompeo’s Twitter message, Balla says that protecting Jews from the horrors of Nazism was a matter of national honor, stressing that this is exactly what it means to be Albanian.

“Thank you US Secretary of State Mike Pompeo for your message at the Balkan Forum against Anti-Semitism. “Protecting Jews from the horrors of Nazism was not simply an extraordinary act of heroism during World War II, but a matter of national honor, standing up for what it means to be Albanian!” Balla wrote.

US Secretary of State Mike Pompeo described the Balkan Forum against Anti-Semitism as an important opportunity to pay homage to Albania’s legacy of religious freedom and harmony.

“I am proud to have participated virtually in the Balkan Forum 2020 Against Anti-Semitism in Albania. An important opportunity to honor Albania’s legacy of religious freedom and harmony and the Balkan region’s efforts to combat anti-Semitism. “We all have a share in this responsibility,” Pompeo wrote.