Ekzekutimi i të riut 25-vjeçar Klodian Rasha nga efektivi i policisë, ka nxitur një revoltë të madhe qytetare, e cila është manifestuar në protesta të dhunshme prej katër ditësh, jo vetëm në Tiranë, por edhe në disa qytete kryesore të vendit.

Që në krye të herës, kërkesa e qytetarëve ishte dorëheqja imediate e ministrit të Brendshëm Sandër Lleshi, i cili u pa si shkaktari kryesor i gjendjes në të cilën ka përfunduar Policia e Shtetit.

Ndërkohë, një kërkesë e tillë u realizua, pasi menjëherë sapo u khye nga SHBA, kryeministri Edi Rama njoftoi se do të mbante një konferencë në lidhje me qëndrimin e tij ndaj ngjarjes së rëndë dhe ndër të tjera gjatë fjalës së tij deklaroi se Sandër Lleshi i kishte dorëzuar dorëheqjen.

Nga ana tjetër qytetarët nuk janë ndalur me kaq, pasi kanë kërkuar edhe dorëheqjen e Drejtorit të Policisë Ardi Veliu.

Por kjo është vetëm njëra anë e çështjes, pasi nga ana tjetër kanë nisur diskutimet mes qytetarëve të thjeshtë dhe në nivel ekspertësh se kush do të jetë pasardhësi i Lleshit, i cili do të drejtojë Ministrinë e Brendshme.
Ka pasur shumë hamendësime për emrat. Por burime bëjnë me dije se ministri i ri i Brendshëm do të jetë Ulsi Manja.joq.al

The execution of the 25-year-old Klodian Rasha by the police, has provoked a great civil revolt, which has been manifested in violent protests of four days, not only in Tirana, but also in several major cities of the country.

From the very beginning, the citizens’ request was the immediate resignation of the Minister of Interior, Sander Lleshi, who was seen as the main cause of the situation in which the State Police ended up.

Meanwhile, such a request was realized, as soon as he returned from the US, Prime Minister Edi Rama announced that he would hold a conference regarding his attitude towards the serious event and among other things during his speech stated that Sander Lleshi i had submitted his resignation.

On the other hand, the citizens did not stop there, as they demanded the resignation of Police Director Ardi Veliu.
But this is only one side of the issue, as on the other hand discussions have started between ordinary citizens and at the level of experts on who will be the successor of Lleshi, who will head the Ministry of Interior.
The allusions and opinions have been different, while it is announced that the new Minister of Interior will be Ulsi Manja.