Më shumë se 5 000 protestues kundër vaksinave, disa prej tyre që mbanin në dorë kryqe druri dhe flamuj grekë, u mblodhën në Athinë të Mërkurën për të kundërshtuar programin e vaksinimit të Greqisë.

Me pankarta “merrni vaksinat tuaja dhe ikni nga këtu!” si dhe duke kërkuar dorëheqjen e Kryeministrit Kyriakos Mitsotakis, protestuesit u mblodhën jashtë parlamentit nën praninë e fortë të policisë.

“Çdo person ka të drejtë të zgjedhë. Ne po zgjedhim që qeveria të mos zgjedhë për ne,” tha Faidon Vovolis, një kardiolog.

Gjithsesi. një sondazh i fundit nga Pulse për Skai TV zbuloi se shumica e Grekëve thanë se do të bënin vaksinën dhe shumica ishin pro vaksinimit të detyrueshëm për disa segmente të popullsisë.

Rreth 41% e grekëve janë vaksinuar plotësisht. Të hënën, qeveria urdhëroi vaksinimin e detyrueshëm të punonjësve të kujdesit shëndetësor dhe stafit të shtëpive të moshuarve.

Në shtetin me mbi 11 milion banorë, më shumë se 444,700 njerëz janë infektuar që nga fillimi i pandemisë dhe 12,782 kanë vdekur.

Autoritetet regjistruan gati 3,000 infeksione të reja të Mërkurën.

More than 5,000 vaccine protesters, some of them holding wooden crosses and Greek flags, gathered in Athens on Wednesday to oppose Greece’s vaccination program.

With placards “get your vaccines and get out of here!” as well as demanding the resignation of Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, protesters gathered outside parliament under the strong police presence.

“Every person has the right to choose. We are choosing that the government does not choose for us,” said Faidon Vovolis, a cardiologist.

Anyway. a recent poll by Pulse for Sky TV found that most Greeks said they would get the vaccine and most were in favor of mandatory vaccination for some segments of the population.

About 41% of Greeks have been fully vaccinated. On Monday, the government ordered compulsory vaccination of health care workers and nursing home staff.

In the state of over 11 million people, more than 444,700 people have been infected since the onset of the pandemic and 12,782 have died.

Authorities registered nearly 3,000 new infections Wednesday.