Sipas IGJEUM, gjatë ditës së sotme priten reshje mesatare deri lokalisht intensive në qarqet Shkodër dhe Kukës, të cilat do të shoqërohen me shtrëngata.

TIRANË– Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit ka bërë parashikimin e motit për ditën e sotme në vendin tonë. Sipas IGJEUM, gjatë ditës së sotme priten reshje mesatare deri lokalisht intensive në qarqet Shkodër dhe Kukës, të cilat do të shoqërohen me shtrëngata.

Në qarqet Lezhë dhe Elbasan priten reshje mesatare, ndërsa në Dibër, Tiranë, Berat dhe Korçë priten reshje të dobëta. Ndërkohë që në lartësinë mbi 600 m mbi nivelin e detit pritet të ketë dëborë. Sa i përket temperaturave, ato pritet që të variojnë 9 / 11 °C në bregdet; në vendet e ulëta: 7 / 10 °C; ndërsa në vendet malore: 1 / 9 °C.

Era pritet të fryjë e lehtë deri mesatare, për momente të shkurtra deri e fortë, kryesisht në zonat malore.

According to IGJEUM, during today, moderate to locally intense rainfall is expected in Shkodra and Kukës counties, which will be accompanied by thunderstorms.

TIRANA – The Institute of Geosciences, Energy, Water and Environment has made the weather forecast for today in our country. According to IGJEUM, during today, moderate to locally intense rainfall is expected in Shkodra and Kukës counties, which will be accompanied by thunderstorms.

Medium rainfall is expected in Lezha and Elbasan counties, while light rain is expected in Dibër, Tirana, Berat and Korçë. While at an altitude of over 600 m above sea level snow is expected. In terms of temperatures, they are expected to range 9/11 ° C on the coast; in low places: 7/10 ° C; while in mountainous places: 1/9 ° C.

The wind is expected to blow light to medium, for short to strong moments, mainly in mountainous areas.