Boksieri portorikan Felix Verdejo iu dorëzua policisë t’u përballur me akuzat e ngritura ndaj tij vetëm disa orë pasi autoritetet identifikuan trupin e një gruaje të vdekur, e dashurar e tij 27-vjeçare shtatzënë.

Akuza ndaj tij është ngritur pasi ka dyshime se ai e ka rrahur dhe i ka injektuar me shiringë me një substancë të paidentifikuar. Në media thuhet se ai i lidhi krahët dhe këmbët me tel dhe më pas e hodhi nga ura në darkë. Sakaq dëshmitarët treguarn se Verdejo pasi hodhi trupin e Rodriguez qëndronte mbi urë duke e parë.

Rodriguez u gjet në një lagunë afër kryeqytetit të territorit të SHBA, dy ditë pasi u raportua e zhdukur. Familja e Rodriguez tha se ajo ishte shtatzënë me fëmijën e Verdejo. Keila Ortiz, nëna e viktimës, u tha gazetarëve se vajza e saj e kishte telefonuar para se të zhdukej të enjten dhe i tha asaj që Verdejo po shkonte në shtëpinë e saj për të parë rezultatet e një testi shtatzënie.

Puerto Rican boxer Felix Verdejo turned himself in to police to face charges against him just hours after authorities identified the body of a dead woman, his 27-year-old pregnant girlfriend.

The charge against him was raised as there are suspicions that he beat him and injected them with a syringe with an unidentified substance. The media reported that he tied his arms and legs with wire and then threw him off the bridge at dinner. Witnesses testified that Verdejo after throwing Rodriguez’s body stood on the bridge watching him.

Rodriguez was found in a lagoon near the U.S. capital, two days after he was reported missing. Rodriguez’s family said she was pregnant with Verdejo’s baby. Keila Ortiz, the victim’s mother, told reporters that her daughter had called her before she disappeared on Thursday and told her that Verdejo was going to her house to see the results of a pregnancy test.