Mbrëmjen e sotme do ndodhë një eklips diellor i rrallë dhe me shumë mundësi do jetë më i miri i dekadës.

Një eklips diellor unazor ndodh kur Hëna është shumë larg në orbitën e Tokës për të bllokuar plotësisht diellin, që është arsyeja pse një vijë e hollë shfaqet rreth skajeve të hënës së errësuar.

Astronomët filluan ta quajnë atë si ‘unazën e zjarrit’, por duhet të tregohemi të shpejtë sepse vetëm disa minuta duhen që Hëna të kalojë përpara diellit me eklipsin që zgjat më pak se një sekondë.

NASA ndau një video të asaj që pritet të ndodhë sot, e cila vlen për këdo që do humbasë pamjen magjike, kështu mund të krijojë një ide.

Agjencia hapësinore amerikane ka ndarë një klip që tregon se çfarë mund të shohin kuriozët nëse janë me fat.

Videoja është xhiruar në 2013 gjatë eklipsit diellor unazor atë vit në Australinë Perëndimore. Eklipsi nuk do jetë i dukshëm në çdo shtet por gjithsesi pamjet e tij do transmetohen live nga NASA.

A rare solar eclipse will occur tonight and will most likely be the best of the decade.

A ring solar eclipse occurs when the Moon is too far away in Earth’s orbit to completely block the sun, which is why a thin line appears around the edges of the darkened moon.

Astronomers began to call it the ‘ring of fire’, but we need to be quick because it only takes a few minutes for the Moon to pass in front of the sun with the eclipse lasting less than a second.

NASA shared a video of what is expected to happen today, which applies to anyone who will lose their magical appearance, so it can create an idea.

The U.S. Space Agency has released a clip showing what curious people can see if they’re lucky.

The video was shot in 2013 during the solar solar eclipse that year in Western Australia. The eclipse will not be visible in every country, but its images will still be broadcast live by NASA.