Covid 19 i ka marrë jetën brenda një jave Adelita Cruz Trevino, 39 vjeç dhe Nicolas Trevino , 35 vjeç, të cilët ishin motër e vëlla, por edhe shokë të ngustë të njëri tjetrit.

Ata u testuan pozitiv për Covid në fillim të nëntorit të kaluar, pas një udhëtimi në Kaliforni për të marrë pjesë në funeralin e xhaxhait, tha vëllai i tyre Daniel Trevino per CNN. Adelita ndërroi jetë më 29 Nëntor në spitalin Ascension Borgess, ndërsa vëllai i saj vdiq një javë më vonë në spitalin Spectrum Health.

“Unë nuk e uroj këtë për askënd. Motra ime ishte 39 vjeç dhe vëllai im 35. Shumë të rinj. Ata kishin akoma për të jetuar, por fatkeqësisht jeta e tyre u ndërpre nga virusi”, tha Trevino.

Adelita kishte të gjitha simptomat e virusit, nga ethet deri te dhimbjet e kockave, sipas motrës tjetër Jesusa Vela. Ajo u shtrua në spital ditën që rezultoi pozitive dhe nuk u largua më.

Ndërsa vëllai Nicolas u karantinua në shtëpi, por u rikthye në spital një javë më vonë kur gjendja e tij u përkeqësua, tha Vela për CNN.

“Ata ishin gjithmonë në shtëpitë e njëri-tjetrit dhe bënin shumë gjëra së bashku,” shtoi ajo.

Covid 19 took the lives of Adelita Cruz Trevino, 39, and Nicolas Trevino, 35, who were siblings and close friends of each other within a week.

They tested positive for Covid in early November last year after a trip to California to attend their uncle’s funeral, their brother Daniel Trevino told CNN. Adelita passed away on November 29 at Ascension Borgess Hospital, while her brother died a week later at Spectrum Health Hospital.

“I do not wish this on anyone. My sister was 39 years old and my brother 35. Very young. “They still had to live, but unfortunately their lives were interrupted by the virus,” said Trevino.

Adelita had all the symptoms of the virus, from fever to bone pain, according to another sister Jesusa Vela. She was hospitalized the day she tested positive and never left.

While brother Nicolas was quarantined at home but returned to the hospital a week later when his condition worsened, Vela told CNN.

“They were always in each other’s houses and did a lot of things together,” she added.