Po shkonin të festonin ditëlindjen e Lusinda Garunjës e cila iku nga kjo botë në 19-vjetorin e saj të lindjes. Kjo është ajo që tregon babai i Denisa Dibrës, vajzës që drejtonte automjeti tip “Volswagen” ditën e djeshme, në momentin kur u godit nga pas nga një makinë tip “Benz” në dalje të tunelit të Krrabës.

Gazetari i RTSH Edmond Dibra thotë se vajza e tij është përmendur prej orës 05:00 të mëngjesit, ndërsa nuk mban mend asgjë nga aksidenti. Ndërsa shoqja e saj, Nervida Garunja është në gjendje më të rëndë shëndetësore dhe aktualisht ka nevojë për dhurim gjaku.

Familjarët e kësaj të fundit tashmë ndodhen në Shkodër ku kanë hapur dyert e mortit për të përcjellë për në banesën e fundit, motrën e vogël të Nervidës, Lusindën. E vdekur nga përplasja e një dite më parë mbeti edhe Xheneta Qallia.

“Vajzat po ktheheshin nga një gëzim. Vajza ime është jashtë rrezikut për jetën. Po shkonin në Tiranë për ditëlindjen e njërës prej tyre. Lusinda do të festonte 19-vjetorin e lindjes. Goca ime është përmendur në orën 05:00 të mëngjesit dhe nuk e mban mend aksidentin, ka kërkuar shoqet e saj.

Shkova te spitali i Traumës dhe aty pashë vajzën. Gjendja e Nervidës është kritike. Vajza ka nevojë për dhurim gjaku. Familja e saj ndodhet në Shkodër dhe presin trupin e Lusindës”, u shpreh ai.

Behar Pema, shoferi i automjetit tip ” Benz” që goditi nga pas makinën ku udhëtonin katër vajzat ka qenë duke udhëtuar me shpejtësi 160 km në orë.Sipas ekspertëve auto-teknikë ai nuk ka frenuar, pasi gjatë ekspertimit në vendin e ngjarjes nuk ka pasur shenja frenimi.

Nervida Garunja i tha policisë ditën e djeshme se shoferi lëvizte nga një anë në tjetrën para se të ndodhte përplasja. Pema rezultoi i dehur në testin e alkoolit të kryer menjëherë pas ngjarjes dhe u vu në pranga nga uniformat blu.

They were going to celebrate the birthday of Lusinda Garunja who left this world on her 19th birthday. This is what the father of Denisa Dibra, the girl who was driving a “Volswagen” type vehicle, shows yesterday, when he was hit from behind by a “Benz” type vehicle at the exit of the Krraba tunnel.

RTSH journalist Edmond Dibra says that his daughter has been mentioned since 05:00 in the morning, while she does not remember anything from the accident. While her friend, Nervida Garunja is in a more serious health condition and currently needs a blood donation.

The relatives of the latter are already in Shkodra where they have opened the doors of the mortuary to escort to the last apartment, Nervida’s younger sister, Lusinda. Xheneta Qallia also died from the collision the day before.

“The girls were returning from a joy. My daughter is out of danger for life. They were going to Tirana for the birthday of one of them. Lusinda would celebrate her 19th birthday. My girl was mentioned at 05:00 in the morning and does not remember the accident, she asked her friends.

I went to the Trauma Hospital and there I saw the girl. Nervida’s condition is critical. The girl needs a blood donation. “Her family is in Shkodra and they are waiting for Lusinda’s body”, he said.

Behar Pema, the driver of the vehicle type “Benz” that hit from behind the car where the four girls were traveling was traveling at a speed of 160 km per hour. According to auto-technical experts he did not brake, because during the expertise at the scene braking signs.

Nervida Garunja told police yesterday that the driver was moving from side to side before the collision occurred. The tree turned out to be drunk in the alcohol test conducted immediately after the event and was handcuffed by the blue uniforms