Lufta në rajonin e Nagorni Karabakut është cilësuar si lufta më brutale e kohës sonë, e cila ka shkaktuar më shumë viktima në pesë ditë, sa e gjithë lufta në Siri sivjet. Lufta ka zgjatur vetëm 5 ditë, por humbjet e mëdha tregojnë një brutalitet mes shteteve. Të premten, Armenia raportoi sulmin më të rëndë ndaj kryeqytetit të republikës së panjohur ndërkombëtarisht të Artskahut. Qyteti Stepanakert me 55 mijë banorë u sulmua nga artileria e Azerbajxhanit. Dhjetë civilë u plagosën. Teksa sulmi dukej se kishte për qëllim një bazë ushtarake 400 metra larg, të paktën një bombë ra në një parkim dhe shkaktoi kaos. Armenia pretendon se ka vrarë 1750 ushtarë të Azerbajxhanit në pesë ditët e para të konfliktit. Azerbajxhani pretendon se ka vrarë 2300 ushtarë armenë që nga e diela.

Numrat janë vështirë të besohet. Por informacioni mund të jetë korrekt nëse sheh videot e shumta që ka postuar veçanërisht Azerbajxhani çdo ditë. Ato tregojnë sulme masive me dronë mbi trupat armene. Në fund shihet mjete të shkrumbuara dhe ushtarë të vrarë. Armenia nga ana e saj ka publikuar po ashtu video të sulmeve të artilerisë mbi njësitë armike, sulme me mitraloz mbi ushtarët, me shumë viktima si dhe ka postuar foto të kamionëve të mbushur me ushtarë azerë të vrarë.

Kjo do të thotë se vetëm në më pak se një javë janë shënuar mijëra viktima mes ushtarëve në të dy palët. Shto këtu edhe numrin e civilëve të vdekur. Azerbajxhani pretendon se janë vrarë 19 civilë, Armenia thotë se janë 11 viktima civile në anën e saj. Deri më tani i bie 30 viktima civilë dhe mbi 100 të plagosur nga të dy palët.

 

Burimi: Zeenews|joq.al

The war in the Nagorno-Karabakh region has been described as the most brutal war of our time, with more casualties in five days than the entire war in Syria this year. The war lasted only 5 days, but the huge losses show a brutality between the states. On Friday, Armenia reported the heaviest attack on the capital of the internationally unknown republic of Artskah. The city of Stepanakert with 55 thousand inhabitants was attacked by Azerbaijani artillery. Ten civilians were injured. As the attack seemed to target a military base 400 meters away, at least one bomb fell on a parking lot and caused chaos. Armenia claims to have killed 1,750 Azerbaijani soldiers in the first five days of the conflict. Azerbaijan claims to have killed 2,300 Armenian soldiers since Sunday.

Numbers are hard to believe. But the information may be correct if you look at the many videos that Azerbaijan in particular has posted every day. They show massive drone strikes on Armenian troops. Burned vehicles and slain soldiers are seen at the end. Armenia, for its part, has also published videos of artillery attacks on enemy units, machine gun attacks on soldiers, with many casualties, and posted photos of trucks loaded with killed Azeri soldiers.

This means that in less than a week, thousands of casualties have been reported among soldiers on both sides. Add to this the number of civilians killed. Azerbaijan claims 19 civilians have been killed, Armenia says there are 11 civilian casualties on its side. So far 30 civilian casualties and over 100 injured on both sides.