Si kurrë më parë, ditë tragjike në Shqipëri. 19 pacientë kanë humbur luftën me koronavirusin duke ndërruar jetë në spitalet covid në Tiranë. Rekordin e mban Tirana me 7 qytetarë që kanë humbur jetën, më pas vjen Elbasani. Viktimat janë; 7 qytetarë nga Tirana, 2 qytetare nga Elbasani, 2 qytetarë nga Saranda, 1 qytetar nga Librazhdi, 1 qytetar nga Korça, 1 qytetare nga Pogradeci, 1 qytetare nga Vlora, 1 qytetar nga Durrësi, 1 qytetar nga Kruja, 1 qytetar nga Berati, 1 qytetar nga Shijaku, të moshave 59 vjeç deri në 85 vjeç.

Rastet e reja të infektimeve vijojnë që të jenë shumë të larta, teksa sot janë shënuar 744 nga 2505 testime që janë bërë në të gjithë vendin, prej të cilave 410 janë testime janë kryer për arsye depistimi.

“307 raste në Tiranë, 85 në Fier, 44 në Lushnje, 39 në Kavajë, 34 në Elbasan, 33 në Shkodër, 32 në Durrës, 29 në Vlorë, nga 24 raste në Korçë, Gjirokastër, 19 në Përmet, 14 në Lezhë, 11 në Berat, 8 në Malësi e Madhe, nga 7 raste në Kuçovë, Skrapar, nga 6 raste në Mat, Tepelenë, nga 5 raste në Mallakastër, Pogradec, 4 në Kolonjë, 1 në Devoll” njofton ministria.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 436 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 16.666 që nga fillimi i epidemisë. Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 455 pacientë, 21 në terapi intensive, 7 pacientë janë të intubuar.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel të shmangni lëvizjet e panevojshme dhe të kufizohen kontaktet, për të parandaluar përhapjen e COVID19. Të gjithë qytetarët duhet të respektojnë rregullat, duke mos e ulur asnjë moment vigjilencën për ruajtjen e distancimit fizik, mbajtjen e maskës në çdo ambient jashtë shtëpisë dhe kujdesin për higjienën. Ju bëjmë thirrje qytetarëve të shmangin detyrimisht çdo lloj grumbullimi mbi 10 persona.

COVID-19 – Statistika (24 Nëntor 2020)

Raste të reja ditore 744

Të shëruar ne 24 orë 436

Të shtruar në spitale 455

Humbje jete në 24 orë 19

Testime ditore 2.505

Testime totale 177.705

Raste pozitive 34.300

Raste të shëruara 16.666

Raste Aktive 16.899

Humbje jete 735

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 8703

Fier 1333

Durrës 1246

Korçë 951

Shkodër 875

Vlorë 827

Elbasan 795

Lezhë 673

Berat 510

Gjirokaster 474

Kukës 362

Dibër 150

As never before, tragic days in Albania. 19 patients lost the fight with the coronavirus and died in covid hospitals in Tirana. The record is held by Tirana with 7 citizens who lost their lives, then comes Elbasan. The victims are; 7 citizens from Tirana, 2 citizens from Elbasan, 2 citizens from Saranda, 1 citizen from Librazhd, 1 citizen from Korça, 1 citizen from Pogradec, 1 citizen from Vlora, 1 citizen from Durrës, 1 citizen from Kruja, 1 citizen from Berat, 1 citizen from Shijak, aged 59 to 85 years.

New cases of infections continue to be very high, as today there are 744 out of 2505 tests that have been done across the country, of which 410 are tests performed for screening reasons.

“307 cases in Tirana, 85 in Fier, 44 in Lushnje, 39 in Kavaja, 34 in Elbasan, 33 in Shkodra, 32 in Durres, 29 in Vlora, out of 24 cases in Korca, Gjirokastra, 19 in Përmet, 14 in Lezha, 11 in Berat, 8 in Malësi e Madhe, from 7 cases in Kuçova, Skrapar, from 6 cases in Mat, Tepelena, from 5 cases in Mallakastër, Pogradec, 4 in Kolonjë, 1 in Devoll ”the ministry announces.

In the last 24 hours, 436 citizens have been cured, bringing the number of cured to 16,666 since the beginning of the epidemic. Currently in 3 COVID hospitals, 455 patients are being treated, 21 in intensive therapy, 7 patients are intubated.

The Ministry of Health and Social Protection appeals to you to avoid unnecessary movements and to limit contacts, to prevent the spread of COVID19. All citizens must respect the rules, never lowering their vigilance to maintain physical distance, wear a mask in any environment outside the home and take care of hygiene. We call on citizens to avoid any kind of gathering of more than 10 people.

COVID-19 – Statistics (24 November 2020)

New daily cases 744

Healed in 24 hours 436

Hospitalized 455

Loss of life in 24 hours 19

Daily tests 2.505

Total tests 177,705

Positive cases 34,300

Healed cases 16,666

Active Cases 16,899

Loss of life 735

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 8703

Fier 1333

Durrës 1246

Korça 951

Shkodër 875

Vlora 827

Elbasan 795

Lezha 673

Berat 510

Gjirokaster 474

Kukës 362

Dibër 150