Sot është shënuar një tjetër ditë tragjike në Shqipëri, pasi koronavirusi ka marrë 11 jetë, ndërsa të infektuarit ashtu sikur prej disa ditësh vijojnë që të jenë mbi 500. Viktimat janë një 43 vjeçar nga Gjirokastra, një 58 vjeçar nga Peqini, një 66 vjeçar nga Pogradeci, një 48 vjeçar nga Fieri, një 68 vjeçar dhe një 78 vjeçar nga Berati, një 53 vjeçare dhe një 78 vjeçare nga Korça, një 70 vjeçare nga Elbasani, një 78 vjeçare, dhe një 85 vjeçar nga Tirana. Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 363 pacientë, 18 në terapi intensive, nga të cilët 5 të intubuar.

Në 24 orët e fundit, në vendin tonë janë kryer 2,384 testime, rekord deri tani, prej të cilave 520 janë testime një kryer për arsye depistimi. Kanë rezultuar pozitivë me virusin SARS COV2, 507 qytetarë në 24 orët e fundit. Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:

295 raste në Tiranë, 45 në Durrës, 27 në Fier, 25 në Krujë, nga 19 raste në Elbasan, Berat, 16 në Librazhd, 12 në Vlorë, 11 në Pogradec, 10 në Korçë, 7 në Gjirokastër, 6 në Kavajë, nga 4 raste në Devoll, Has, 3 në Sarandë, nga 2 raste në Kukës, Përmet. Në 24 orët e fundit janë shëruar 140 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 12,493 që nga fillimi i epidemisë. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën thirrje të gjithë qytetarëve të respektojnë rregullat e higjienës, distancimit fizik dhe mbajtjen e maskës në çdo ambient jashtë shtëpisë.

“Ju rikujtojmë se duke filluar nga sot kanë hyrë në fuqi masat e reja antiCOVID. Do të kufizohet lëvizja e qytetarëve në të gjithë vendin nga ora 22:00 deri në 06:00 dhe në të njëjtin orar do të jenë të mbyllura baret, restorantet, lokalet përveç shërbimit delivery (shërbimi në banesë).

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet të gjithë qytetarëve që janë të konfirmuar ose në pritje të përgjigjes së testit, të qëndrojne të izoluar, duke respektuar detyrimin e vetekarantinimit. Për çdo shenjë të sëmundjes duhet të kontaktoni mjekun tuaj të familjes. Nëpërmjet linjës së gjelbër falas 0800 40 40 mund të lidheni me mjekun e familjes dhe të merrni informacionin e nevojshëm për COVID19. Urgjenca Kombëtare është 24/7 në shërbim të pacientëve. Telefononi 127 nëse dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe për çdo urgjencë mjekësore” mbyllet apeli.

COVID-19 – Statistika (11 Nëntor 2020)

Raste të reja ditore 507

Të shëruar ne 24 orë 140

Të shtruar në spitale 363

Humbje jete në 24 orë 11

Testime ditore 2384

Testime totale 146,188

Raste pozitive 25,801

Raste të shëruara 12,493

Raste Aktive 12,718

Humbje jete 590

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 6229

Durrës 1094

Fier 971

Korçë 776

Shkodër 742

Elbasan 650

Lezhë 559

Vlorë 559

Berat 378

Kukës 306

Gjirokastër 330

Dibër 124

Today is marked by another tragic day in Albania, as the coronavirus has taken 11 lives, while the infected as if for several days continue to be over 500. The victims are a 43-year-old from Gjirokastra, a 58-year-old from Peqini, a 66-year-old from Pogradec, a 48-year-old from Fieri, a 68-year-old and a 78-year-old from Berat, a 53-year-old and a 78-year-old from Korça, a 70-year-old from Elbasan, a 78-year-old, and an 85-year-old from Tirana. Currently in 3 COVID hospitals, 363 patients are being treated, 18 in intensive therapy, of which 5 are intubated.

In the last 24 hours, 2,384 tests have been performed in our country, a record so far, of which 520 are tests performed for screening reasons. 507 citizens have tested positive for the SARS COV2 virus in the last 24 hours. Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:

295 cases in Tirana, 45 in Durrës, 27 in Fier, 25 in Kruja, out of 19 cases in Elbasan, Berat, 16 in Librazhd, 12 in Vlora, 11 in Pogradec, 10 in Korça, 7 in Gjirokastra, 6 in Kavaja, from 4 cases in Devoll, Has, 3 in Saranda, 2 cases in Kukës, Përmet. In the last 24 hours 140 citizens have been cured, bringing the number of cured to 12,493 since the beginning of the epidemic. The Ministry of Health and Social Protection calls on all citizens to respect the rules of hygiene, physical distancing and wearing a mask in any environment outside the home.

“We remind you that starting today, new antiCOVID measures have entered into force. The movement of citizens throughout the country will be restricted from 22:00 to 06:00 and at the same time bars, restaurants, bars will be closed in addition to the delivery service (apartment service).

The Ministry of Health and Social Protection addresses all citizens who are confirmed or awaiting the answer to the test, to remain isolated, respecting the obligation of self-quarantine. For any signs of illness you should contact your family doctor. Through the toll free line 0800 40 40 you can contact your family doctor and get the necessary information about COVID19. The National Emergency is 24/7 at the service of patients. Call 127 if you suspect that you are affected by Covid19 and for any medical emergency ”the appeal closes.

COVID-19 – Statistics (11 November 2020)

New daily cases 507

Healed in 24 hours 140

Hospitalized 363

Loss of life in 24 hours 11

Daily tests 2384

Total tests 146,188

Positive cases 25,801

Healed cases 12,493

Active Cases 12,718

Loss of life 590

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 6229

Durrës 1094

Fier 971

Korça 776

Shkodër 742

Elbasan 650

Lezha 559

Vlora 559

Berat 378

Kukës 306

Gjirokastra 330

Dibër 124