Një aksident i rëndë me pasojë vdekjen ka ndodhur sot pasdite në Kosovë, ku një veturë ka rënë në lumë në fshatin Carralevë.

Si pasojë e këtij aksidenti, vetura ka goditur fillimisht dy fëmijë 8 vjeç, të cilët kanë ndërruar jetë në spital, për shkak të lëndimeve të rënda.

Fillimisht mjeti ka humbur kontrollin duke kaluar në krahun e kundërt të lëvizjes dhe duke marrë përpara dy fëmijët, të cilët fatkeqësisht ndërraun jetë.

Njoftimi i policisë:

Me datën 09.05.2021 rreth orës 16:12 në fshatin Carralevë të Shtimes ka ndodhur një aksident komunikacioni rrugor, e përshirë një automjet civil i udhëtarëve dhe dy këmbësorë ( fëmijë, të lindur në vitin 2013 ).

Deri te aksidenti dyshohet të ketë ardhur, kur automjeti i udhëtarëve ishte duke lëvizur në rrugën Shtime –Prizren dhe me të arritur në fshatin Carralevë, për shkak të mospërshtatjes të shpejtesisë së lëvizjes dhe kushteve të rrugës, kthesë, humbë kontrollin mbi automjet dhe kalon në shiritin e kundërt të levizjes dhe i godet dy këmbësoret në trotuar.

Si pasojë e ketij aksidenti të komunikacionit, fillimisht lëndime të rënda trupore marrin dy këbësorët, të cilët pasi marrin ndihmën e parë mjekësore në QKMF-Shtime, dërgohen në QKUK-Prishtinë për tretman të mëtutjeshëm mjekësor . Më pas, të dy këmbësorët nuk kanë mundur ti mbijetojnë lëndimeve të rënda trupore dhe kanë ndërruar jetë në QKUK-Prishtinë.

Me vendim të Prokurorit të Prokurorisë Themelore në Ferizaj, drejtuesi i automjetit , V.M ( M/SH/K ) është ndaluar për 48 orë. Njësia rajonale e komunikacionit rrugor e drejtorisë rajonale të policisë në Ferizaj , i ka marrë të gjitha masat e nevojshme në lidhje me këtë rast.

 

A serious accident resulting in death occurred this afternoon in Kosovo, where a car fell into the river in the village of Carraleva.

As a result of this accident, the car initially hit two 8-year-old children, who died in hospital, due to serious injuries.

Initially the vehicle lost control by moving to the opposite side of the movement and overtaking the two children, who unfortunately passed away.

Police notification:

On 09.05.2021 around 16:12 in the village of Carralevë of Shtime there was a road traffic accident, including a civilian passenger vehicle and two pedestrians (children, born in 2013).

The accident is suspected to have occurred, when the passenger vehicle was moving on the road Shtime – Prizren and upon arrival in the village of Carralevë, due to improper speed and road conditions, turn, lose control of the vehicle and passes in the opposite lane of motion and hits two pedestrians on the sidewalk.

As a result of this traffic accident, initially the two pedestrians received serious bodily injuries, who after receiving first aid at the MFMC-Shtime, were sent to the UCCK-Prishtina for further medical treatment. Subsequently, both pedestrians could not survive serious bodily injuries and died at the UCCK-Pristina.

By decision of the Prosecutor of the Basic Prosecution in Ferizaj, the driver of the vehicle, V.M (M / SH / K) was detained for 48 hours. The regional road traffic unit of the regional police directorate in Ferizaj, has taken all necessary measures in relation to this case.