Trupi i pajetë i shqiptarit i cili humbi jetën tragjikisht në Itali, do të kthehet në Kosovë falë një solidariteti të bashkëkombasve që jetojnë në Itali dhe Ballkan. 44-vjeçari Bekim Kunushevci humbi jetën në një aksident tragjik në vendin e punës më 27 mars, pasi punonte në ndërtim dhe ra aksidentalisht, duke pësuar dëmtime të rënda në kokë. Ai u transportua në spitalin e Peruxhias, por fatkeqësisht ra në koma dhe pas tre ditësh ndërroi jetë. Bekim Kunushevci kishte mbërritur në Itali në vitin 2000 si refugjat nga vendi i tij i shkatërruar nga lufta. Ai ishte transferuar në Anghiari, ku kishte gjetur një punë të rregullt dhe ku kishte jetuar për më shumë se njëzet vjet. Në fshatin Valtiberinë ai u martua dhe kishte dy fëmijë, një vajzë tani dhjetë vjeç dhe një djalë tetë.

Pas aksidentit tragjik, komuniteti kosovar, shqiptar dhe maqedonas që jetonte në Valtiberina, i ndihmuar nga disa italianë, organizoi një mbledhje fondesh për të mundësuar që trupi i pajetë i Kunushevcit të kthehej në atdhe. Falë këtij organizimi u mblodhën 11,000 euro të cilat do të përdoren për të paguar shpenzimet ligjore, arkivolin, transportimin e arkivolit dhe varrimin. Ajo që mbetet do t’i dhurohet gruas dhe fëmijëve.

Burimi: arezzonotizie.it

The lifeless body of the Albanian who tragically lost his life in Italy, will return to Kosovo thanks to a solidarity of compatriots living in Italy and the Balkans. Bekim Kunushevci, 44, lost his life in a tragic accident at work on March 27, after working in construction and accidentally fell, suffering severe head injuries. He was transported to a hospital in Perugia, but unfortunately fell into a coma and died three days later. Bekim Kunushevci had arrived in Italy in 2000 as a refugee from his war-torn country. He had moved to Anghiari, where he had found a regular job and where he had lived for more than twenty years. In the village of Valtiberina he married and had two children, a daughter now ten years old and a son eight.

After the tragic accident, the Kosovar, Albanian and Macedonian community living in Valtiberina, assisted by several Italians, organized a fundraiser to enable Kunushevci’s dead body to be returned home. Thanks to this organization, 11,000 euros were collected which will be used to pay the legal expenses, the coffin, the transportation of the coffin and the burial. What is left will be donated to the wife and children.

Source: arezzonotizie.it