Tre punëtorët e bllokuar në minierën miniera “Balgjaj”, njësia Administrative Selishtë, një natë janë nxjerrë të pajetë në orët e para të mëngjesit të kësaj të enjtje.

Viktimat janë Ismail Hoxha, rreth 64 vjeç me detyrë inxhinier minierë dhe i Fatos Çeskut 55 vjeç banues në Peshkopi dhe Rruzhdi Rrushitit, 33 vjeç banues në Bulqizë.

Inxhinieri së bashku me dy punëtorët humbën kontaktet me familjen para 48 orësh, ngjarja është denoncuar nga vëllai i inxhinierit të minierës Sami Hoxha, rreth orës 18:15 e së mërkurës.

Njoftimi i policisë:

Në vijim të informacionit të dhënë, ku tre shtetas që punonin në minierën e “Balgjaj”, Selishtë, kishin humbur kontaktet me familjen, ju informojmë se rreth orës 03:00 datë 29.10 2020 në thellësi të minierës në Selishtë, nga ana e grupit avari- shpëtimit, u gjetën trupat e pajetë të shtetasve, I. H., 64 vjeç, banues në Peshkopi,

F.Ç., 55 vjeç, banues në Bulqizë dhe R. R., 33 vjeç, banues në Bulqizë.

Nga veprimet hetimore të kryera dyshohet se kanë humbur jetën si pasojë e asfiksisë nga gazrat e minierës.

Vijon puna për sqarimin e plotë të rrethanave të ngjarjes.

 

The three workers trapped in the mine “Balgjaj”, Selishte administrative unit, were found dead one night in the early hours of this Thursday morning.

The victims are Ismail Hoxha, about 64 years old, a mining engineer, and Fatos Çesku, 55, a resident of Peshkopi, and Rruzhdi Rrushiti, 33, a resident of Bulqiza.

The engineer together with the two workers lost contact with the family 48 hours ago, the event was denounced by the brother of the mining engineer Sami Hoxha, around 18:15 on Wednesday.

Police notification:

Following the information provided, where three citizens working in the mine of “Balgjaj”, Selishte, had lost contact with family, we inform you that around 03:00 on 29.10 2020 in the depths of the mine in Selishte, by the breakdown group – rescue, the bodies of citizens were found, IH, 64 years old, resident in Peshkopi,

F.Ç., 55 years old, resident in Bulqiza and R. R., 33 years old, resident in Bulqiza.

From the investigative actions carried out, it is suspected that they lost their lives as a result of asphyxiation from the mine gases.

Work continues to fully clarify the circumstances of the event.