Me anije peshkimi transportonin 69 emigrantë shqiptarë nga Belgjika

Tre kontrabandistë ranë në prangat e policisë në Britaninë e Madhe, pasi u kapën duke transportuar nga Belgjika drejt Mbretërisë së Bashkuar 69 emigrantë shqiptarë përmes një anijeje peshkimi.

Në pranga ra një lituanez 34-vjeçar që jeton në Lambeth, një izraelit 32-vjeçar që jeton në Finchley dhe një letonez 39-vjeçar që jeton në Kent.

Arrestimet pasojnë përgjimin e anijes së peshkimit Svanic pranë brigjeve të Anglisë Lindore në 17 nëntor të vitit të kaluar, si pjesë e një operacioni të përbashkët që përfshin NCA, Zbatimin e Imigracionit dhe Forcën Kufitare. Anija kishte lundruar nga zona Ostend e Belgjikës dhe mbante 69 pasagjerë shqiptarë, të cilët zbarkuan në Haruich për t’u trajtuar nga autoritetet e imigracionit.

Autoritetet vendase shprehen se hetimet mbi rastin po vazhojnë, duke e cilësuar ate një përpjekje serioze për të thyer kontrollet kufitare të Mbretërisë së Bashkuar. “Aktiviteti i sotëm tregon edhe një herë vendosmërinë tonë për të shkatërruar rrjetet e kontrabandës së njerëzve, kudo që verprojnë”, shprehen autoritetet vendase.

69 Albanian emigrants from Belgium were transported by fishing boats

Three smugglers were handcuffed by police in the UK after being caught transporting 69 Albanian migrants from Belgium to the UK on a fishing boat.

A 34-year-old Lithuanian living in Lambeth, a 32-year-old Israeli living in Finchley and a 39-year-old Latvian living in Kent were handcuffed.

The arrests follow the interception of the Svanic fishing vessel off the east coast of England on November 17 last year, as part of a joint operation involving the NCA, Immigration Enforcement and the Border Force. The ship was sailing from the Ostend area of ​​Belgium and was carrying 69 Albanian passengers, who landed in Haruich to be treated by the immigration authorities.

Local authorities say investigations into the case are ongoing, calling it a serious attempt to break UK border controls. “Today’s activity shows once again our determination to destroy human smuggling networks, wherever they operate,” said local authorities.