Një rrjet i trafikut të drogës Turqi-Shqipëri është goditur nga DEA Amerikane në Athinë, në bashkëpunim me policinë e Selanikut dhe atë të Igumenicës.

Policia greke bën me dije se operacioni është zhvilluar në 3 dhjetor në Vula, Virona, Nea Smirni, Ano Glifadha dhe Avlona.

Në pranga kanë rënë tetë shtetas shqiptarë. Si rezultat i operacionit janë sekuestruar: (1,800) fidane hidroponike të kanabisit, (1) kilogram dhe (355.8) gram kokainë, (43) kilogramë dhe (300) gram gjethe kërpi, (45) kërcej kërpi, (510) gram pluhur me përbërje kimike të panjohur të përshtatshme për falsifikim të kokainës, (6) makina, (11,505 EUR), pistoletë me gëzhojë dhe (41) gëzhoja, (2) grushta hekuri, (2) shkallët precize, (16) pajisjet mobile gjithashtu, shtypje hidraulike, pajisje të plota dhe monitorim të ventilimit, elektrifikimit dhe ndriçimit të laboratorëve – çerdhe për kultivimin e kërpit hidroponik (llambat, dehumidifikuesit, tubat e ventilimit, instrumentet automatike të ujitjes, plehrat

Mësohet se grupi kryente trafik droge nga Shqipëria, si dhe kultivim bimësh narkotike. Te ardhurat e grupit përllogariten në 6 mln euro.

Këtij grupi i janë sekuestruar 81 kg marijuanë në Igumenicë në 24.06.2020 dhe 205 kg 420 gram marijuanë në Athine në gusht 2020.

 

A Turkey-Albania drug trafficking ring has been hit by the US DEA in Athens, in co-operation with Thessaloniki and Igoumenitsa police.

Greek police say the operation took place on December 3rd in Vula, Virona, Nea Smirni, Ano Glifadha and Avlona.

Eight Albanian citizens have been handcuffed. As a result of the operation were seized: (1,800) hydroponic cannabis seedlings, (1) kilograms and (355.8) grams of cocaine, (43) kilograms and (300) grams of hemp leaves, (45) hemp buds, (510) grams of unknown chemical composition suitable for cocaine counterfeiting, (6) machines, (11,505 EUR), cartridges and (41) cartridges, (2) iron fists, (2) precision scales, (16) mobile devices also, printing hydraulics, complete equipment and monitoring of ventilation, electrification and lighting of laboratories – nurseries for the cultivation of hydroponic hemp (lamps, dehumidifiers, ventilation pipes, automatic irrigation instruments, fertilizers

It is learned that the group carried out drug trafficking from Albania, as well as cultivation of narcotic plants. The group’s income is estimated at 6 million euros.

81 kg of marijuana were seized from this group in Igoumenitsa on 24.06.2020 and 205 kg 420 grams of marijuana in Athens in August 2020.