Trupat turke kanë pushtuar një copë toke në Greqi dhe kanë ngritur aty flamurin turk në një zonë kufitare të kontestuar.

Sipas Daily Mail, rreth 35 ushtarë marshuan në bregun lindor të lumit Evros.

Ushtarët turq dhe forcat speciale të policisë tani kanë një prani të qëndrueshme brenda territorit grek dhe kanë ngritur kampin në një zonë të quajtur Feres.

Një flamuri i vogël turk tani valëvitet në një pemë. Trupat kanë hedhur poshtë kërkesat hreke për t’u tërhequr.

Tensionet vijnë pasi mijëra refugjatë nuk arritën të depërtojnë në Greqi.

Mediat lokale thonë se ky pushtim është si një reagim ndaj një projekti të qeverisë greke për të zgjeruar gardhin kufitar me qëllim mbajtjen e refugjatëve jashtë vendit.

Turkish troops have seized a piece of land in Greece and hoisted the Turkish flag there in a disputed border area.

According to the Daily Mail, about 35 soldiers marched on the east bank of the Evros River.

Turkish soldiers and special police forces now have a stable presence within Greek territory and have set up camp in an area called Feres.

A small Turkish flag is now flying on a tree. The bodies have denied any wrongdoing.

Tensions are running high as thousands of refugees have failed to cross into Greece.

Local media say the occupation is in response to a Greek government project to expand the border fence in order to keep refugees abroad.