Janë përcjellë për në banesën e fundit dy djemtë nga Kosova që humbën jetën tragjikisht në Gjermani, pasi i përplasi për vdekje treni. Ngjarja ndodhi në qyetin e Mynheni-it në Bavari. Fatmirësisht nga kjo tragjedi arriti që të shpëtojë një prej djemve, 14 vjeç. Dy djemtë janë varrosur sot në fshatin Ratish i Epërm i komunës së Deçanit.

Historia e trishtë e familjes Arifaj ka pikëlluar gjithë Kosovën dhe diasporën. Kjo familje kishte emigruar në Gjermani rreth 30 vjet më parë, ku kishin lindur dhe fëmijët. Babai i dy viktimave, Arif Arifaj pohoi se ngushëllimet e të gjithë shqiptarëve e kanë bërë atë dhe më të fortë.

Two boys from Kosovo who tragically lost their lives in Germany, after being hit by a train, were escorted to their last apartment. The event took place in the city of Munich in Bavaria. Thankfully from this tragedy he managed to save one of the boys, 14 years old. The two boys are buried today in the village of Ratish i Epërm in the municipality of Deçan.

The sad story of the Arifaj family has saddened the whole of Kosovo and the diaspora. This family had emigrated to Germany about 30 years ago, where their children were born. The father of the two victims, Arif Arifaj, claimed that the condolences of all Albanians have made him even stronger.