Një fermë kanabisi është zbuluar në Britani, ndërsa sipas mediave në pranga janë vënë dy shtetas shqiptarë, si përgjegjës për kultivimin e lëndës narkotike.

Të arrestuarit janë shtetasit Edjon Demo, 25 vjeç dhe Aljon Bufi, 33 vjeç, ndërsa policia ka sekuestruar 337 bimë narkotike.

Raportohet se ferma e drogës u zbulua pas denoncimit të fqinjëve, të cilët kishin kuptuar se kultivohej kanabis.

Prokurori tha se dy të pandehurit, i kishin deklaruar policisë se në Mbretërinë e Bashkuar kishin mbërritur nga Shqipëria 2-3 javë më parë dhe ishin transportuar direkt në Cardiff ku ndodhej edhe fabrika e kanabisit.

Po ashtu ata kishin deklaruar se nuk ishin në dijeni se e kujt ishte lënda narkotike.

Aljon Bufi deklaroi se ishte babai i një fëmijë të vogël, që jetonte në Shqipëri bashkë me gruan dhe se kishte ardhur në Britani për të punuar në ndërtim, por më pas e kishin cuar në fabrikën e kanabisit për të punuar dhe për të shlyer një borxh.

Edhe i arrestuari tjetër kishte të njëjtin pretendim, se po punonte për të shlyer një borxh, ndërsa u shpreh se në Britani kishte mbërritur me kamion.

Pavarësisht pretendimeve ata u shpallën fajtor për prodhim droge dhe u dënuan me 16 muaj burg secili.Panorama

A cannabis farm has been discovered in Britain, while according to the media, two Albanian citizens have been handcuffed, as responsible for the cultivation of narcotics.

The arrested are citizens Edjon Demo, 25 years old and Aljon Bufi, 33 years old, while the police have seized 337 narcotic plants.

The drug farm was reportedly discovered after denouncing neighbors who had realized that cannabis was being cultivated.

The prosecutor said that the two defendants had stated to the police that they had arrived in the United Kingdom from Albania 2-3 weeks ago and had been transported directly to Cardiff, where the cannabis factory was located.

They also stated that they did not know who the narcotics belonged to.

Aljon Bufi stated that he was the father of a small child, who lived in Albania with his wife and that he had come to Britain to work in construction, but was then taken to a cannabis factory to work and pay off a debt. .

The other detainee had the same claim, that he was working to repay a debt, while he stated that he had arrived in Britain by truck.

Despite the allegations, they were found guilty of drug production and sentenced to 16 months in prison each.