Vetëm dy ditë pasi bëri vaksinën kundër Covid, ka ndërruar jetë një punonjëse e kujdesit shëndetësor në Portugali.

Sonia Acevedo, 41 vjeç humbi jetën në ditën e parë të vitit 2021.

“Daily Mail” shkruan se ditën e nesërme pritet që të bëhet autopsia për të parë edhe shkakun e vdekjes. Nëna e dy fëmijëve ka punuar në pediatri në Institutin Portugez të Onkologjisë në Porto.

Mediat e huaja raportojnë se ajo nuk ka pasur ndonjë efekt anësor pasi ka bërë vaksinën.

Babai i saj i tha të përditshmes portugeze “Correio da Manha”: “Ajo ishte mirë, nuk ka pasur ndonjë problem shëndetësor. Edhe pasi mori vaksinën kundër Covid-19 nuk pati ndonjë simptomë. Nuk e di se çfarë ka ndodhur. Unë vetëm dua përgjigje. Unë dua të di se çfarë çoi drejt vdekjes vajzën time.”

Instituti Portugez i Onkologjisë tha në një deklaratë: ‘Në lidhje me vdekjen e papritur të një ndihmësi operativ nga IPO në Porto më 1 janar 2021, Bordi i Drejtorëve konfirmon ngjarjen dhe shpreh keqardhje të sinqertë për familjen dhe miqtë në sigurinë që kjo humbje ndihet edhe këtu.

Just two days after she was vaccinated against Covid, a health care worker in Portugal passed away.

Sonia Acevedo, 41, lost her life on the first day of 2021.

“Daily Mail” writes that an autopsy is expected to be done tomorrow to see the cause of death. The mother of two has worked in pediatrics at the Portuguese Institute of Oncology in Porto.

Foreign media reports that she had no side effects after getting the vaccine.

Her father told the Portuguese daily Correio da Manha: “She was fine, she did not have any health problems. Even after receiving the Covid-19 vaccine there were no symptoms. I do not know what happened. I just want answers. I want to know what led to my daughter’s death. ”

The Portuguese Institute of Oncology said in a statement: ‘In connection with the sudden death of an operative assistant by the IPO in Porto on 1 January 2021, the Board of Directors confirms the event and expresses its sincere condolences to family and friends on the assurance that this loss is also felt here.