Dy tërmete kanë goditur mbrëmjen e djeshme Kretën. Lëkundjet e para janë ndjerë në orën 22:34, ndërsa Instituti Gjeodinamik i Athinës regjistroi një tërmet me magnitudë 4.4 të shkallës rihter me epiqendrën e tij 56 kilometra në jug të Arvi. Ndërkohë, tërmeti i dytë, magnitudë 4.5 të shkallës rihter tronditi sërish Kretën jugore në 23:17. Sipas Institutit Euro-Mesdhetar, epiqendra u raportua 59 kilometra në jug të Agios Nikolaos.

Fillimisht, Gjeodinamika kishte dhënë dy tërmete (gjatë lëkundjeve të para) përkatësisht 4.7 dhe 5.1 Richter, por më pas kishte bërë një korrigjim.

Po ashtu gjatë paradites Kreta ishte ‘goditur’ sërish nga një tërmet me magnitudë 4.6 të shkallës rihter, ndërkohë që epiqendra u raportua poshtë dyshemesë së Oqeanit Paqësor.

Two earthquakes struck Crete last night. The first tremors were felt at 22:34, while the Athens Geodynamic Institute recorded a magnitude 4.4 earthquake with its epicenter 56 kilometers south of Arvi. Meanwhile, a second earthquake measuring 4.5 on the Richter scale shook southern Crete again at 23:17. According to the Euro-Mediterranean Institute, the epicenter was reported 59 kilometers south of Agios Nikolaos.

Initially, Geodynamics had given two earthquakes (during the first tremors) respectively 4.7 and 5.1 Richter, but then made a correction.

Also during the morning, Crete was hit again by a magnitude 4.6 earthquake, while the epicenter was reported below the Pacific Ocean floor.