Dy tërmete relativisht të forta, dhe disa të tjerë të lehtë kanë goditur mëngjesin e sotëm Kretën në Greqi.

Tërmeti më i madh me epiqendër në zonën e detit mes Kretës dhe Kapathos, ishte me magnitudë 5.2 të shkallës Rihter. Lëkundjet janë ndjerë në orën 7:11 minuta të mëngjesit.

Gjithashtu një tjetër tërmet 5.1 i shkallës Rihter është ndjerë më parë rreth orës 3 të mëngjesit me orën lokale.

Lëkundjet kanë shqetësuar banorët të cilët kanë lënë shtëpitë e tyre. Deri më tani nuk raportohet për dëme materiale, apo edhe të lënduar.

Two relatively strong earthquakes, and a few others lightly struck Crete this morning in Greece.

The largest earthquake with its epicenter in the sea area between Crete and Kapathos, was with a magnitude of 5.2 on the Richter scale. The tremors were felt at 7:11 a.m.

Also another 5.1 magnitude earthquake was previously felt around 3am local time.

The tremors have worried residents who have left their homes. So far no material damage or even injuries have been reported.