Në vijim të punës për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e vjedhjes, si dhe për zbardhjen e vjedhjeve të ndodhura më parë, nga specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Elbasan u arrestuan në flagrancë shtetasit:

R. N., 24 vjeç dhe E. B., 29 vjeç, banues në Elbasan.

Pasi dyshohet se këta shtetas, në bashkëpunim me njëri- tjetrin kanë tentuar të vjedhin në dyqanin ushqimor në pronësi të shtetasit Sh. A.

Nga veprimet hetimore të kryera dyshohet se këta shtetas janë autorë edhe të 3 vjedhjeve të tjera të ndodhura, konkretisht:

•Më datë 03.04.2020, dyshohet se kanë vjedhur 7000 lekë në lokalin në pronësi të shtetasit E. K.;

• Më datë 02.02.2020, dyshohet se kanë tentuar të vjedhin në dyqanin në pronësi të shtetasit Ç. L.;

• Më datë 08.02.2020, dyshohet se kanë vjedhur 5000 lekë në kioskën në pronësi të shtetasit R.M.;

Vijon puna hetimore për dokumentimin e plotë të ngjarjeve të tjera të vjedhjes që dyshohet se janë kryer nga këta shtetas.

Gjatë kontrollit të ushtruar nga shërbimet e Policisë në banesën e shtetasit R. N., u gjet dhe sekuestrua 58.5 gr. lëndë narkotike, e dyshuar e llojit kanabis.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, për veprimet e mëtejshme.

—–
Specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Elbasan kapën dhe ndaluan shtetasit e shpallur në kërkim kombëtar:

T. Q., 23 vjeç, banues në Elbasan, pasi Gjykata e Shkallës së Parë Elbasan e ka dënuar me 3 muaj burg, për veprën penale “Dhuna në familje”.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, për veprimet e mëtejshme.

Following the work for the prevention, identification and detection of theft, as well as for the clarification of the thefts that occurred before, by the specialists for the Investigation of Crime in the Elbasan Police Commissariat, the citizens were arrested in flagrante delicto:

R. N., 24 years old and E. B., 29 years old, resident in Elbasan.

As it is suspected that these citizens, in cooperation with each other have tried to steal in the grocery store owned by the citizen Sh. A.

From the investigative actions carried out, it is suspected that these citizens are the perpetrators of 3 other thefts that occurred, namely:

• On 03.04.2020, it is suspected that they stole 7000 ALL in the restaurant owned by the citizen E. K .;

• On 02.02.2020, it is suspected that they tried to steal in the shop owned by the citizen Ç. L .;

• On 08.02.2020, it is suspected that they stole 5000 ALL in the kiosk owned by the citizen R.M .;

Investigative work continues to fully document other thefts that are suspected to have been committed by these citizens.

During the control exercised by the Police services in the apartment of the citizen R. N., 58.5 gr was found and seized. narcotics, suspected cannabis.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further action.


Crime Investigation Specialists at the Elbasan Police Station arrested and detained citizens declared nationally wanted:

T. Q., 23 years old, resident in Elbasan, after the Court of First Instance Elbasan sentenced him to 3 months in prison, for the criminal offense “Domestic Violence”.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further action.