UEFA ka hapur hetim ndaj Anglisë, pas një incidenti që ndodhi gjatë gjuatjes së penalltisë nga Harry Kane.

Pak para gjuajtjes së penalltisë, një nga tifozët i ka hedhur një rreze lazer në sy portierit të Danimarkës, Kasper Schmeichel, për ta shpërqëndruar.

Gjithsesi, ai ai doli ta priste topin herën e parë, por Kane, duke shfrytëzuar mosorganizimin e duhur të mbrojtjes, e goditi sërish dhe e çoi topin në rrjetë.

Për këtë veprim, Anglia e cila do të përballet me Italinë në finale, mund të dënohet me gjobë.

Anglia akuzohet gjithashtu për shkaktimin e një “shqetësimi” gjatë himnit kombëtar të Danimarkës dhe vendosjen e fishekzjarreve.

“Çështja do të trajtohet nga Organi i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës së Uefa në kohën e duhur,” tha një deklaratë nga organi drejtues i futbollit Evropian.

Gjatë himnit kombëtar danez u dëgjuan brohoritje, të cilat u kritikuan nga zëdhënësi zyrtar i Kryeministrit Boris Johnson.

“Ne duam që tifozët të tregojnë mbështetje dhe të jenë të respektueshëm”, tha zëdhënësi.

Pas lojës, përfaqësuesit danezë u pyetën nëse dëshironin të bënin një ankesë zyrtare, por thanë se nuk dëshironin ta çonin çështjen më tej./ BBC.

UEFA has opened an investigation against England, after an incident that occurred during the penalty shootout by Harry Kane.

Shortly before the penalty kick, one of the fans threw a laser beam at the eye of the Danish goalkeeper, Kasper Schmeichel, to distract him.

Anyway, he came out to cut the ball the first time, but Kane, taking advantage of the lack of proper defense, hit it again and took the ball into the net.

For this action, England, which will face Italy in the final, can be fined.

England is also accused of causing a “disturbance” during the Danish national anthem and setting off fireworks.

“The matter will be dealt with by the Uefa Control, Ethics and Discipline Body in due course,” said a statement from the governing body of European football.

During the Danish national anthem, cheers were heard, which were criticized by the official spokesperson of the Prime Minister Boris Johnson.

“We want the fans to show support and be respectful,” the spokesman said.

After the game, the Danish representatives were asked if they wanted to make a formal complaint, but said they did not want to take the matter further.