UEFA ka pezulluar me 1 ndeshje futbollistin serb të Austrisë, Marko Arnautovic, për fyerje racste ndaj një futbollisti shqiptar të Maqedonisë së Veriut në një ndeshje të Euro 2020 të dielën.

Arnautovic shënoi në fitoren e Austrisë 3:1 kundër Maqedonisë së Veriut në ndeshjen e tyre hapëse në Grupin C në Euro 2020, por e humbi toruan gjatë festimit të golit dhe iu desh kapitenit të tij, David Alaba, ta qetësojë.

Ai i reagoi Alioskit pasi shënoi duke e sharë “Ta q**sha nënën shiptar”, duke e përdorur termin fyes dhe raclst të serbëve ndaj shqiptarëve.

Në një reagim në rrjetet sociale më vonë, derisa e pranoi se gjakrat ishin nxehur dukshëm, 32-vjeçari e mohoi të ketë përdorur çfarëdo shprehje raclste ndaj kundërshtarëve.

Në një reagim në Instagram, Arnautovic shkroi: “Kishte fjalë të nxehta dje për shkak të emocioneve të ndeshje, për të cilat dëshiroj të kërkoj FALJE – veçanërisht miqve të mi nga Maqedonia e Veriut dhe nga Shqipëria. Dëshiroj ta them një gjë shumë qartë: UNË NUK JAM RAClST! Unë kam miq gati nga çdo vend dhe e mbështetës diversitetin. Kushdo që më njeh mua është i vetëdijshëm për këtë. Më falni”.

Ky lncident ngjalli shumë reagime në rrjetet sociale, veçanërisht në mesin e tifozëve shqiptarë, të cilët u bën thirrje UEFA-s për të hapur hetim ndaj suImuesit.

UEFA has suspended for 1 match the Serbian football player of Austria, Marko Arnautovic, for racist insult to an Albanian football player of Northern Macedonia in a Euro 2020 match on Sunday.

Arnautovic scored in Austria’s 3-1 win over Northern Macedonia in their opening match in Group C at Euro 2020, but lost the torus during the goal celebration and his captain, David Alaba, had to calm down.

He reacted to Alioski after scoring “Cursing the Albanian mother”, using the insulting and racist term of Serbs against Albanians.

In a reaction on social media later, while admitting that the bloodshed was visibly heated, the 32-year-old denied having used any raklste expression towards opponents.

In a reaction on Instagram, Arnautovic wrote: “There were hot words yesterday because of the emotions of the match, for which I would like to apologize – especially to my friends from Northern Macedonia and Albania. I want to say one thing very clearly: I AM NOT RAClST! I have friends from almost every country and I support diversity. Anyone who knows me is aware of this. Excuse me”.

This incident provoked a lot of reactions on social networks, especially among Albanian fans, who called on UEFA to open an investigation against the attacker.