Britania e Madhe ka marrë masat duke shkuar në kufizime të rrepta për Krishtlindje. Në një deklaratë për shtyp, kryeministri Boris Johnson ka njoftuar se nuk do të ketë lirime për asnjë zonë, teksa pikat më të nxehta do shkojnë në Lock-Down.

Ai tha se me variantin e ri COVID-19 në Britaninë e Madhe po përhapet shumë shpejt dhe duhet të merren masa. Bëhet me dije se Londra, Anglia juglindore, Uellsi dhe Skocia do të jenë ndër zonat që do të hyjnë në nivelin e fundit të rrezikshmërisë, 4, e ngjashme me Lock-Down.

“Përhapja po drejtohet nga varianti i ri i virusit, Duket se përhapet më lehtë dhe mund të jetë deri në 70% më e transmetueshme sesa lloji i mëparshëm. Me zemër të thyer ju them se nuk mund të vijojmë me planin për Krishtlindjet.”- deklaroi Johnson.

Vetëm disa ditë më parë autoritetet britanike tronditën me zbulimin se një lloj, variant apo dhe koronavirus i ri ishte zbuluar pikërisht në ishull, shumë më i transmetueshëm se ai i mëparshmi. Duket se ky variant i ri i ka prishur planet qeverisë dhe britanikëve për të festuar Krishtlindjet të lirë. Disa zona të Britanisë së Madhe tashmë do të shkojnë në ”Lock-Down” për herë të tretë.

The UK has taken action by going through strict restrictions for Christmas. In a press release, Prime Minister Boris Johnson has announced that there will be no exemptions for any area, as the hotspots will go to Lock-Down.

He said that with the new COVID-19 variant in the UK it is spreading very fast and measures need to be taken. It is reported that London, Southeast England, Wales and Scotland will be among the areas that will enter the last level of danger, 4, similar to Lock-Down.

“The spread is driven by the new variant of the virus. It seems to be spreading more easily and may be up to 70% more transmissible than the previous type. “I tell you with a broken heart that we can not proceed with the Christmas plan,” said Johnson.

Just a few days ago, the British authorities were shocked to discover that a new species, variant or coronavirus had been discovered on the island, much more contagious than the previous one. It seems that this new variant has ruined the plans of the government and the British to celebrate free Christmas. Some areas of the UK will now go to Lock-Down for the third time.