Ky është momenti kur një nënë e mërzitur ka arritur të “ribashkohet” me vajzën e saj pasi një kompani VR ndërtoi një avatar të fëmijës shtatë vjeçar. E vogla Nayeon thuhet se ka vdekur në moshën shtatë vjeç në vitin 2016 nga një sëmundje e pashërueshme.

Largimi nga jeta i së bijës e ka bërë të ëmën, Jang Ji-sung, të përjetojë ditë të errëta dhe të jetë mjaft të mërzitur. Në klip, fëmija buzëqesh dhe bërtet “ma!”. Gruaja, e cila mban kufje në vesh, shihet të zgjasë duart dhe të përpiqet të përqafojë iluzionin.

Çuditërisht realiste, vogëlushja duket më shumë si një njeri i vërtetë sesa një hologram i bezdisshëm përpara një ekrani të gjelbër. Në sfond, mund të shihet një park realitet virtual tepër i detajuar me një tryezë pikniku dhe lojëra për fëmijë.

Jang Ji-sung dhe avatar i Nayeon vepruan së bashku në një skenë, duke festuar ditëlindjen e fëmijës. Që nga koha kur dokumentari televiziv i Koresë së Jugut i transmetuar më 6 shkurt, shikuesit kanë debatuar nëse përdorimi i teknologjisë VR është shqetësues.

This is the moment when an upset mother has managed to “reunite” with her daughter after a VR company built an avatar of a seven-year-old child. Little Nayeon is said to have died at the age of seven in 2016 from an incurable illness.

The departure of her daughter’s life has made her mother, Jang Ji-sung, experience dark days and be quite upset. In the clip, the child smiles and screams “ma!” The woman, who wears headphones in her ear, is seen extending her hands and trying to embrace the illusion.

Surprisingly realistic, the toddler looks more like a real man than an annoying hologram in front of a green screen. In the background, a highly detailed virtual reality park with a picnic table and games for children can be seen.

Jang Ji-sung and Nayeon’s avatar acted together in one scene, celebrating the baby’s birthday. Since the South Korean television documentary aired on February 6, viewers have been debating whether the use of VR technology is a concern.