Mund të duket e pabesueshme, por ka ndodhur me të vërtetë. Në Dakotën e Veriut, një kandidat i cili kishte humbur jetën për shkak të koronavirusit, ka fituar zgjedhjet e të martës.

Sipas Nju Jork Post, bëhet fjalë për republikanin David Andahl, 55-vjeçarin që vdiq muajin e kaluar pasi ishte shtruar 4 ditë në spital, i infektuar me Covid-19.

David Andahl dhe kandidati tjetër Dave Nehring, u zgjodhën për të përfaqësuar distriktin e 8-të të shtetit të Dakotës së Veriut, në Dhomën e Përfaqësuesve.

Andahl vdiq pasi u shtrua në spital për rreth katër ditë, tha nëna e tij, Pat Andahl për The Bismarck Times.

Nëna tha se djali i saj ishte treguar “shumë i kujdesshëm” gjatë pandemisë, dhe kishte shumë dëshirë t’i fitonte zgjedhjet.

“Ai kishte shumë deshira për qarkun e tij … dhe donte t’i bënte gjërat më mirë, fokusi i tij ishte në bujqësi. Ai donte përmiresime për fermerët dhe industrinë e qymyrit”, tha ajo.

It may seem incredible, but it really happened. In North Dakota, a candidate who had lost his life to the coronavirus won Tuesday’s election.

According to the New York Post, it is about the Republican David Andahl, 55-year-old who died last month after being hospitalized for 4 days, infected with Covid-19.

David Andahl and the other candidate, Dave Nehring, were elected to represent the 8th District of North Dakota State in the House of Representatives.

Andahl died after being hospitalized for about four days, his mother, Pat Andahl, told The Bismarck Times.

The mother said her son had been “very careful” during the pandemic, and was eager to win the election.

“He had a lot of desire for his county… and he wanted to make things better, his focus was on agriculture. “He wanted improvements for farmers and the coal industry.”