Radhë të gjata emigrantësh ka pasur ditën e sotme në pikën kufitare të Kakavijës. Që prej mëngjesit, fluksi i madh i qytetarëve blllokoi kufirin. Shkak i radhës deri në 5 kilometra është bërë realizimi i tamponit për të kaluar në Greqi dhe kapaciteti i reduktuar i palës greke.

Pala greke po punon vetëm me një sportel, ndërkohë që edhe pak orë, dogana do të mbyllet dhe qytetarët do të jenë të detyruar të kalojnë natën në makinat e tyre deri në orën 06:00 kur rinis sërish puna.

There were long queues of migrants today at the Kakavija border crossing. Since morning, large influx of citizens blocked the border. The next reason up to 5 kilometers was the realization of the buffer to cross to Greece and the reduced capacity of the Greek side.

The Greek side is working with only one counter, while in a few hours, customs will be closed and citizens will be forced to spend the night in their cars until 06:00 when work resumes again.