Ushtria amerikane ka arritur të sigurojë videon kur raketa kineze Long March 5B hyri në atmosferën e Tokës për të rënë më pas në Oqeanin Indian për të mos shkaktuar asnjë dëm në zona të banuara.

Raketa që shkaktoi trazim dhe ankth në miliona banorë të planetit tonë hyri në atmosferë në orët e para të mëngjesit, ku pjesë më e madhe e saj u shkatërrua nga shpejtësia e madhe.

 

Ajo ra në oqean, në një zonë shumë pranë Maldiveve. Prej disa ditësh shumë vende të botës kaluan në gjendje gatishmërie pasi trajektorja e pasaktë e raketës mund të godiste dhe zona të qytetëruara.

Raketa Long March 5B u nis nga ishulli kinez i Hainan më 29 prill dhe transportonte modulin Tianhe, i cili kishte furnizime për ekuipazhin kinez në stacionin hapësinor.

 

The U.S. military has managed to secure the video when the Chinese Long March 5B rocket entered the Earth’s atmosphere and then landed in the Indian Ocean to cause no damage to inhabited areas.

The rocket that caused agitation and anxiety in millions of inhabitants of our planet entered the atmosphere in the early hours of the morning, where most of it was destroyed by high speed.

It fell into the ocean, in an area very close to the Maldives. For several days many countries of the world went into a state of readiness as the incorrect trajectory of the rocket could hit and civilized areas.

The Long March 5B rocket was launched from the Chinese island of Hainan on April 29 and was transporting the Tianhe module, which had supplies for the Chinese crew at the space station.