Vetëm pak orë pas ekzekutimit të Aristidh Papas, 32 vjeçarit i cili u qëllua në një lokal në lagjen Sepolia të Athinës, Top Channel arriti të sigurojë pamje të taksisë me të cilën u larguan autorët nga vendi i ngjarjes.

Sipas burimeve ekskluzive të Top Channel në policinë greke, autori pasi qëlloi mbi viktimën, u largua me vrap dhe në vazhdim mundi të hyjë në një taksi e cila rezulton e vjedhur.

E njëjta skemë u përdor prej autorit edhe gjatë atentatit të 26 shkurtit ku Papas u plagos dhe mundi t’i shpëtojë atentatit.

Policia greke thotë se autori kishte njohje me viktimën dhe pasi këmbyen disa fjalë me tone të larta, shtiu mbi viktimën fillimisht në gjoks dhe në vazhdim zbrazi mbi të një krehër pistolete dhe në fund i dha viktimës goditjen fatale në kokë.

Mësohet se viktima ishte i përfshirë në disa ngjarje kriminale dhe ishte tentuar të paktën 4 herë të tjera të ekzekutohej, madje viktima ishte shprehur në rrethin e tij shoqëror se ishte i bindur se do të vdiste pasi kishte armiq të shumtë.

Sipas policisë greke Aristidh Papas ishte anëtar i bandës në rrugën Aharnon në qendër të Athinës. Banda shpërndante lëndë narkotike në zonën e qendrës së kryeqytetit helen.

Në rrethana të paqarta anëtarët e saj u grindën për një sasi 500 gramë kanabis dhe nga shokë të ngushtë, u kthyen në armiq fatal për njëri-tjetrin.

Në më pak se 1 vit, 12 djem të rinj të moshave 18-27 vjeç, anëtarë të bandës u ekzekutuan në rrugët e Athinës, ndërsa të tjerë u arrestuan mes të cilëve edhe viktima Papas i cili u burgos deri në vitin 2019.

Autoritet greke janë të bindura se autori është një prej ish anëtarëve të bandës që është liruar nga burgu kohët e fundit, por nuk përjashtohet edhe vrasja për afera të reja mes vitimës dhe porisitësit të vrasjes së tij.

Just hours after the execution of Aristidh Papas, a 32-year-old man who was shot in a bar in Athens’ Sepolia neighborhood, Top Channel managed to secure footage of the taxi in which the perpetrators left the scene.

According to the exclusive sources of Top Channel in the Greek police, the perpetrator, after shooting at the victim, ran away and subsequently managed to get into a taxi, which turned out to be stolen.

The same scheme was used by the author during the assassination attempt on February 26, when Papas was wounded and managed to escape the assassination attempt.

Greek police say the perpetrator knew the victim and after exchanging a few loud words, he first shot the victim in the chest and then emptied a pistol comb on him and finally gave the victim a fatal blow to the head.

It is learned that the victim was involved in several criminal events and had been tried at least 4 more times to be executed, even the victim had expressed in his social circle that he was convinced that he would die as he had many enemies.

According to Greek police, Aristidh Papas was a member of the gang on Aharnon Street in central Athens. The gang was distributing narcotics in the downtown area of ​​the Hellenic capital.

Under unclear circumstances its members quarreled over an amount of 500 grams of cannabis and from close friends, turned into fatal enemies for each other.

In less than 1 year, 12 young boys aged 18-27, gang members were executed on the streets of Athens, while others were arrested including the Papas victim who was imprisoned until 2019.

Greek authorities are convinced that the perpetrator is one of the former members of the gang who was recently released from prison, but the murder for new affairs between the victim and the mastermind of his murder is not ruled out.